Hoppa till innehåll

Så får du in Safe Construction på ditt ID06-kort

Arbetsmiljö

02 augusti 2021

Den 1 juli infördes säkerhetsutbildningen Safe Construction. Arbetar du eller dina medarbetare ute på byggarbetsplatser omfattas ni sannolikt av kravet. Så här för du över kompetensen till ditt ID06-kort.

Ett godkänt resultat gäller i fem år och kan efter genomförd utbildning laddas upp på individens ID06-kort. Individen själv behöver dock godkänna att kompetensen får överföras till ID06. Detta görs hos Byggföretagens utbildningscenter, BUC, där också utbildningen genomförs. När detta är gjort tar det cirka 30 minuter innan den är registrerad på kortet.

Se om dina medarbetarna klarat kursen

I ID06 kompetensdatabas kan du se om dina anställda har gått utbildningen eller inte, samt när och om den är avslutad.

Om utbildningen

Safe Construction utförs via Byggföretagens utbildningscenter, BUC, och kan genomföras via mobil, dator eller surfplatta. Det som krävs är internetuppkoppling samt att du tillåter så kallade cookies.

Utbildningen kan genomföras vid hur många tillfällen som helst och beräknas ta en till två timmar. För den mer erfarne som inte behöver läsa på kan den dock genomföras under 30 minuter.

Du finner mer information samt frågor och svar på vår sida om utbildningen >>

Relaterade nyheter
  • Därför kan du bli utestängd från jobbet 1 juli

    Nyhet

    Visst har du väl hört talas om den nya säkerhetsutbildningen Safe construction? Men varför är den så viktig? Och om du eller dina medarbetare inte har gått den, hur kan det då påverka era möjligheter att utföra ert arbete? Här går vi igenom det du måste känna till för att inte stängas ute den 1 juli.

  • Vill du komma in på bygget även efter sommaren?

    Nyhet

    Många i installationsbranschen kommer att beröras när den nya säkerhetsutbildningen Safe Construction blir obligatorisk den 1 juli 2021. Här går vi igenom vad du och dina medarbetare måste göra innan dess – annars riskerar ni att inte kunna utföra alla arbeten efter halvårsskiftet.