Hoppa till innehåll

Energieffektivisering ökar mest – senaste nytt om konjunkturen i installationsbranschen

Lönsamhet & företagande

22 april 2021

Efter ett utmanande 2020 avslutade installationsbranschen med att vända uppåt. Men pandemin fortsätter att påverka. Prognosen framåt visar på stora skillnader både geografiskt och inom branschens olika installationsslag.

Foto: Johnér

- Hela 13 procent, så mycket förväntas ventilationsmarknaden öka i Västra Götaland under 2021. Det är stora skillnader i marknaden. Därför är det viktigare än någonsin att du som företagare ser över din kundstock, väljer riktning och marknadsför företagets styrkor, säger Hans Nyblom, affärsutvecklingsansvarig på Installatörsföretagen.

Vilka är dina guldkorn?

Under 2020 har pandemin påverkat marknaden både positivt och negativt. Men som företagare i installationsbranschen finns det fantastiska affärsmöjligheter. Det handlar mycket om att välja rätt kunder och skapa rätt erbjudande. Intresset för energieffektivisering har aldrig varit större.

Marknadsläget 2021 visar på stora skillnader i hur marknaden ser ut både geografiskt och mellan installationsslag. Vad bör du se upp med och var finns guldkornen? El, ventilation eller vs, norr eller syd, service eller nyproduktion?