Hoppa till innehåll

Entreprenadjuridik

Entreprenadjuridik, Visa alla

Här kan du som installatör hitta information, nyheter och hjälpmedel inom entreprenadjuridik som du kan ha nytta av i din verksamhet. Här finns också material som riktar sig till den som anlitar en installatör.

Kommersiella entreprenader
En ”Kommersiell entreprenad” är en entreprenad där din beställare är en juridisk person, exempelvis ett byggföretag eller en bostadsrättsförening. Här hittar du det viktigaste att ha...
Konsumententreprenader
En ”konsumententreprenad” är en entreprenad där din beställare är privatperson som handlar för ett ändamål som faller utanför näringsverksamhet. Här hittar du det viktigaste att ha...
Materialinköp
När du köper materiel och varor som ska användas i en entreprenad gäller köplagen för köpet, om inte annat har avtalats. Ofta används dock standardavtal som då gäller i stället för...
Blanketter och mallar
Här kan du ladda ned mallar och andra handlingar som kan vara till hjälp i din dagliga verksamhet.
Rådgivning entreprenadjuridik
I ditt medlemskap i Installatörsföretagen ingår rådgivning i entreprenadjuridik. Här hittar du information om vad vi kan hjälpa dig med och hur du kommer i kontakt med oss.
För dig som anlitar installatör
Här finns material för dig som anlitar en installatör. Använd gärna underlag för kostnadsberäkningar vid arbete på löpande räkning och mall för administrativa föreskrifter.
Kalender entreprenadjuridik
 1. 21
  sep

  Viktiga frågor när du har privatperson som kund - IN Sydöstra Sverige

  Webbinarium
  IN Sydöstra Sveriges Regional förening

  Installatörsföretagens Regionala förening i Sydöstra Sverige bjuder in till digitalt seminarium om viktiga saker du behöver tänka på när du har privatperson som kund

 2. 22
  sep

  Vad är kunden skyldig att betala? - IN Örebro Värmland

  Webbinarium: Kurs
  IN Örebro-Värmlands Regional förening

  Ett webbinarium med fokus på tvistefrågor om pris som hålls av Installatörsföretagens entreprenadjurist Hanna Schöld.

  Webbinariet är baserat på de vanligaste frågorna som Installatörsföretagens entreprenadjurister får inom området och behandlar både vad som gäller i konsumententreprenader och kommersiella entreprenader.

 3. 11
  okt

  Entreprenadjuridisk kurs - IN Göteborg och IN Västra Sverige

  Webbinarium: Kurs
  Entreprenadjuridik

  Installatörsföretagens Regionala föreningar i Göteborg och i Västra Sverige bjuder in till Entreprenadjuridisk kurs för dig som är medlem i Göteborg eller i Västra Sverige.

  Kursen är upplagd på två halvdagar, 11 och 13 oktober, kl. 08.00 - 12.00, och du får grundläggande kunskaper om vilka rättigheter och skyldigheter du har i ett normalt entreprenadavtal.

 4. 12
  okt

  Entreprenadjuridik

  Kurs
  Entreprenadjuridik

  Vill du få bättre koll på dina förfrågningar och entreprenadavtal? Hos oss får du hjälp med att spara både tid och kostnader genom att du får veta vilka regler som gäller. I vår grundkurs lär du dig branschens juridiska regelverk, var gränserna går och hur du bäst tar tillvara på dina rättigheter.

Nyheter entreprenadjuridik

Informera om ångerrätten på rätt sätt

29 april 2020

Entreprenadjuridik Om du ingår avtal med konsumenter på ett sätt som gör att avtalet omfattas av en lagstadgad ångerrätt är det viktigt att du informerar konsumenten om ångerrätten på rätt sätt. Vi har tagit fram en steg-för-steg-guide för att hjälpa dig.

Entreprenadindex för mars 2020

14 april 2020

Entreprenadjuridik Entreprenadindex är ett opartiskt och objektivt verktyg för att mäta kostnadsutvecklingen för installationer. Uppgifterna kommer från SCB och vi levererar Entreprenadindex kostnadsfritt till dig som medlem senast den 15:e månaden efter. Här kan ni se den senaste statisti...