Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

41 träffar

  1. IN Talks: Så ska vi få ordning på energikrisen

    Nyhet

    Den svenska energiförsörjningen är en högaktuell fråga, särskilt nu när minusgraderna blir allt fler. Förra årets energikris understryker behovet av kraftfulla åtgärder för att säkra vår nationella energiförsörjning. Därför samlade vi politik och näringsliv under årets sista IN Talks "Hur kan vi få ordning på energikrisen?". Här kan du se det i efterhand.

  2. Elektrikerförbundet varslar Installatörsföretagen om sympatiåtgärder

    Nyhet

    Under tisdagen varslade Svenska Elektrikerförbundet (SEF) om sympatiåtgärder på Teslas svenska verkstäder och laddstationer. Åtgärderna berör Installatörsföretagens medlemmar som är anslutna till Installationsavtalet. Varslet kommer som en följd av IF Metalls krav på kollektivavtal på företaget Tesla.

  3. Byggnads varslar Installatörsföretagen om sympatiåtgärder

    Nyhet

    Under tisdagen varslade Svenska Byggnadsarbetareförbundet om sympatiåtgärder på Teslas svenska verkstäder. Åtgärderna berör Installatörsföretagens medlemmar som är anslutna till Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl. Varslet kommer som ett stöd för IF Metall och deras krav på kollektivavtal på företaget Tesla.

  4. Förslag forsknings- och innovationsproposition

    Nyhet

    Installatörsföretagen har för första gången lämnat rekommendationer inför regeringens forsknings- och innovationsproposition. Installatörsföretagens medlemmar spelar en nyckelroll när den svenska ekonomin strävar mot fossilfrihet.

  5. Håll Nollan: Nominera ditt team!

    Nyhet

    Missa inte chansen att nominera ditt team till branschens kanske viktigaste pris – Håll Nollans arbetsmiljöpris. Genom att nominera ett team hjälper du till att sprida goda exempel som i förlängningen bidrar till att utveckla bygg- och installationsbranschen inom arbetsmiljö och säkerhet.

  6. Energimyndigheten synar behov av arbetskraft

    Nyhet

    Energimyndigheten har kartlagt kompetensbehov och framtida bristyrken till följd av allt större satsningar på elektrifiering, som en del av samhällets energiomställning.

  7. Genomför en massiv utbyggnad av laddinfrastrukturen

    Nyhet

    Sverige behöver genomföra massiva investeringar i utbyggd laddinfrastruktur för nå klimatmålen. Tusentals nya publika laddstolpar krävs för att täcka upp för dagens brist och takten måste öka.

  8. SME: Se över momsregler för bilar

    Nyhet

    Installatörsföretagen uppmanade nyligen regeringen att ändra momsreglerna avseende inköp av servicebilar för att få konkurrera på lika villkor som andra bilberoende branscher.

  9. Arbetsmarknadsministern på prao hos solföretag

    Nyhet

    Arbetsmarknadsminister Johan Pehrson har genomfört flera olika besök för att lära sig mer om installationsbranschens viktiga arbete och våra satsningar på att utbilda nya talanger.

  10. Fler krockkuddar behövs för att lindra konjunkturnedgången

    Nyhet

    Regeringen utökar antalet platser inom yrkesutbildningen i statsbudgeten för 2024. Detta för att förbättra kompetensförsörjningen och göra det möjligt för fler att yrkesväxla. Investeringen i utbyggt rotavdrag och utvecklad laddinfrastruktur är också viktiga insatser. Sammantaget stärker detta installationsbranschens möjligheter att genomföra den klimat- och energiomställning som samhället står inför.

Föregående sida Du är på sidan 3 av 5 Nästa sida