Hoppa till innehåll

Jobba med energi som ger våra byggnader liv

Utbildning och karriär

För att våra bostäder, kontor, sjukhus, skolor och industrier ska fungera behövs det en mängd olika tekniska system. Till exempel är det system för vatten till kök, badrum och sprinkler samt för att skapa bra luft och temperatur inomhus. Mycket av det vi tycker är självklart i en byggnad utvecklas och installeras av de som jobbar inom VVS - en förkortning för de yrkesområden som jobbar med värme, ventilation och sanitet.

Tekniken inom VVS utvecklas och växer hela tiden. Om vi vill ha kvar den levnadsstandard vi har idag, och även kunna fortsätta utveckla fler miljövänliga lösningar, då måste vi bli många fler som jobbar med VVS. Vill du bidra till ett samhälle som fungerar? Vill du jobba med smart teknik och nya tekniska system inom ett område som behövs i alla byggnader? Då är VVS något för dig!

Teknik är något som är centralt i alla jobb inom VVS. Men arbetsdagarna kan se helt olika ut. Du kan jobba mycket med kroppen som montör. Eller jobba i butik och hjälpa montörerna köpa materialet till sina arbeten. Du kan också jobba på kontor som ingenjör. Eller så kan du jobba som lärare och utbilda framtidens medarbetare inom VVS. Det finns också många möjligheter att jobba som ledare och chef.

Att jobba med VVS betyder att du är med och skapar ett samhälle som fungerar.

Hur skulle du vilja jobba med teknik och energi?

Klicka på bilden för att se den i stort format.