Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

88 träffar

 1. Marknadsläget hösten 2021

  Webbsida

  Under 2021 sker än så länge en överraskande stark återhämtning av svensk ekonomi. Förutsättningar för en kraftig tillväxt bygger bland annat på ett redan starkt läge inom industrin och ett uppdämt konsumtionsbehov. Även behovet av gröna investeringar i både industri och offentlig sektor påverkar prognoserna positivt. Största osäkerhetsfaktorerna är turerna kring Cementa och pandemins fortsatta utveckling.

 2. Marknadsläget hösten 2021 med fokus på värme och sanitet

  Webbsida

  Under första halvåret 2021 beräknas den samlade volymen av värme- och sanitetsinstallationer ha uppgått till drygt 27 miljarder kronor. Prognosen framåt ser positiv ut även om osäkerheten kring Cementa och pandemins utveckling kan påverka.

 3. Marknadsläget hösten 2021 med fokus på ventilation

  Webbsida

  Under första halvåret 2021 beräknas den samlade volymen av ventilationsinstallationer uppgå till närmare 11,5 miljarder kronor. Prognosen framåt ser positiv ut även om osäkerheten kring Cementa och pandemins utveckling kan påverka.

 4. Marknadsläget hösten 2021 med fokus på el

  Webbsida

  Under första halvåret av 2021 beräknas den samlade volymen av elinstallationer uppgå till cirka 50 miljarder kronor. Prognosen framåt ser positiv ut även om osäkerheten kring Cementa och pandemins utveckling kan påverka.

 5. En skånsk installationsbransch som utvecklas för tillväxt och klimatomställning – En utblick mot 2040

  Nyhet

  Sverige växer så det knakar och i synnerhet en storstadsregion som Skåne. Under det senaste decenniet har regionen vuxit med närmare 150 000 invånare.

 6. Rapporter

  Webbsida

  Här hittar du rapporter inom olika områden. Observera att några av rapporterna kräver att du loggar in för att ta del av dem.

 7. Energieffektivisering

  Webbsida

  I strävan mot att nå målet om noll nettoutsläpp av växthusgaser 2045 ligger frågan om elektrifiering högt upp på den politiska agendan. Starka röster lyfter behovet av en utbyggd energiproduktion. Vi ser att en viktig pusselbit saknas i den politiska debatten – en diskussion om hur vi använder den redan producerade energin mer effektivt.

 8. Framtidens kompetensbehov i installationsbranschen

  Webbsida

  Hur kommer behovet av installationsbranschens medarbetare förändras i framtiden? Kommer man fokusera på faktiskt utbildning eller är det de personliga egenskaperna som står i fokus? I Installatörsföretagens rapport "Framtidens kompetensbehov i installationsbranschen" reder vi ut hur det troligtvis kommer att se ut framåt.

 9. Kompetensrapporter

  Webbsida

  Här samlar vi kompetensrapporter.

 10. Så ska vi få fler tjejer till elbranschen

  Webbsida

  Endast tre procent av eleverna som går El- och energiprogrammet är tjejer. Antalet verksamma elektriker som är kvinnor är ännu lägre – endast två procent. Elteknikbranschen upplever en akut resursbrist samtidigt som den i praktiken bara rekryterar ur halva befolkningen. Hur blev det så? Och ännu viktigare, vad kan göras för att ändra på det?

Du är på sidan 1 av 9 Nästa sida