Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

15 träffar

 1. Anta utmaningen inför tjänstepensionens dag

  Nyhet

  I år har Tjänstepensions dag tagit fram utmaningen ”Tjänstepension ger balans”. Från vecka 38 fram till Tjänstepensionens dag den 27 september utmanas era anställda i tre olika balansövningar.

 2. Övergång av verksamhet

  Webbsida

  Står du inför att köpa ett företag eller en del av en verksamhet? Eller ska du sälja ditt företag eller en del av din verksamhet? Då kan reglerna om övergång av verksamhet vara tillämpliga, vilket innebär en rad skyldigheter för dig som arbetsgivare.

 3. Kollektivavtalade försäkringar och pensioner

  Webbsida

  Som medlem i Installatörsföretagen omfattas företaget av kollektivavtalen om allmänna anställningsvillkor och löner, och av överenskommelserna mellan Svenskt Näringsliv, LO samt PTK om försäkringar och pensioner för era anställda.

 4. Arbetstagare som fyller 65 år

  Webbsida

  En arbetstagare har, enligt lagen om anställningsskydd, rätt att kvarstå i anställning till fyllda 68 år. Arbetstagaren uppnår dock pensionsålder för Avtalspension SAF-LO samt ITP vid utgången av den kalendermånad under vilken hen fyller 65 år.

 5. Snart kommer årsbeskedet om tjänstepensionen

  Nyhet

  Alla har vi fått det orange kuvertet hem i brevlådan, men snart får alla anställda tjänstemän med ITP även sitt "Röda kuvert". Det innehåller ett årsbesked från Collectum.

 6. Vilka rättigheter/skyldigheter har arbetsgivaren vid anställds pensionering?

  Fråga
 7. TFA Trygghet arbetsskada

  Webbsida

  Alla Installatörsföretagens medlemsföretag är skyldiga att teckna avtal om Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA) via Fora för alla sina anställda. TFA är en avtalsförsäkring som omfattar både arbetare och tjänstemän.

 8. Försäkringar för tjänstemän

  Webbsida

  Alla företag som är medlemmar i ett arbetsgivarförbund inom Svenskt Näringsliv är enligt kollektivavtalen skyldiga att teckna försäkringsavtal för sina anställda tjänstemän.

 9. Om försäkring vid Arbetsskada, TFA

  Webbsida

  Medlemsföretag i Installatörsföretagen ska ha tecknat försäkringsavtal med Fora om Trygghetsförsäkring vid arbetsskada- TFA, för de anställda. Arbetsskadeförsäkringen går in och täcker kostnader som uppstår för den anställde vid arbetsskador eller arbetssjukdomar.

 10. Kompletterande pensionspremier samt särskilt tillägg

  Webbsida

  Som ett led i att vara attraktiva arbetsgivare finns det i Installatörsföretagens kollektivavtal överenskommelser om kompletterande pensionspremier.

Du är på sidan 1 av 2 Nästa sida