Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

51 träffar

 1. Visselblåsning

  Webbsida

  Den 17 december 2021 började en ny visselblåsarlag gälla i Sverige. Den nya lagen innebär en rad skyldigheter för dig som arbetsgivare. Här kan du läsa mer om vad den nya visselblåsarlagen innebär.

 2. Utlägg av semester utöver huvudsemestern

  Webbsida

  Hur gör du om en medarbetare vill ha en veckas semester under hösten istället för under perioden för huvudsemestern? Vem är det som bestämmer när semestern ska läggas ut?

 3. Mall för rehabiliteringsplan

  Webbsida

  Arbetsgivaren har en skyldighet att ta fram en ”plan för återgång i arbete”. När en medarbetare förväntas vara frånvarande från arbetet på grund av sjukdom under en längre tid ska du som arbetsgivare ta fram en rehabiliteringsplan. Här hittar du hjälp och vägledning i framtagandet.

 4. MBL 38 – UE/Bemanning

  Webbsida

  Informationen här beskriver dels Medbestämmandelagens (MBL) 38-40 §§, dels kollektivavtalens möjlighet till förenklade förfaranden under vissa förutsättningar. Lagreglerna är lika för alla företag oavsett bransch medan kollektivavtalsreglerna skiljer sig åt beroende på vilket branschavtal det gäller. Vi kommer här att redogöra för Teknikinstallationsavtalets och Installationsavtalets olikheter och skyldigheter.

 5. Övergång av verksamhet

  Webbsida

  Står du inför att köpa ett företag eller en del av en verksamhet? Eller ska du sälja ditt företag eller en del av din verksamhet? Då kan reglerna om övergång av verksamhet vara tillämpliga, vilket innebär en rad skyldigheter för dig som arbetsgivare.

 6. Frånvaro på grund av naturkrafter

  Webbsida

  Vad gäller om de anställda inte kommer till jobbet eller inte kan utföra arbete på grund av dåligt väder?

 7. Nationaldagen – ledighet och lön

  Webbsida

  I Installatörsföretagens kollektivavtal finns olika ledighets- och ersättningsregler för nationaldagen. I år infaller nationaldagen på en söndag, som normalt är en arbetsfri dag. Här får du veta vad som gäller då.

 8. Sjukfrånvaro

  Webbsida

  Anställd som anmäler frånvaro från arbetet med anledning av sjukdom eller olycksfall och därmed anser sig ha nedsatt arbetsförmåga, ska anmäla det till arbetsgivaren.

 9. Sjuklön

  Webbsida

  Arbetsgivaren har skyldighet att betala sjuklön, om arbetsgivaren bedömer att den anställde är förhindrad att utföra arbete, när den anställd anmäler nedsatt arbetsförmåga pg av sjukdom eller olycksfall.

 10. Sjuklön under ledighet

  Webbsida

  Sjukdom under ledighet ger bara rätt till sjuklön i den omfattning som ledigheten är förenad med rätt till lön.

Du är på sidan 1 av 6 Nästa sida