Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

47 träffar

 1. EvA® är varumärkesskyddat

  Webbsida

  Elsäkerhet vid arbete, EvA® är ett av Installatörsföretagen varumärkesskyddat koncept i Europa. Detta för att du tryggt ska veta att om du exempelvis går en utbildning i EvA så handlar det om Installatörsföretagens koncept för elsäkerhet vid arbete.

 2. Elsäkerhet

  Webbsida

  Elektricitet spelar en avgörande roll i vårt samhälle. Det mesta är beroende av elektricitet för att fungera, från tillgången till rent kranvatten och parkbelysning till avbrottsfri elförsörjning på våra sjukhus.

 3. Elsäkerhet vid arbete

  Webbsida Elsäkerhet vid arbete omfattar de elrelaterade arbetsmiljörisker och säkerhetsåtgärder som elektriker och andra professionella utövare behöver hantera i sitt arbete. Detta innefattar alltså fler än elektriker. Detta har det tidigare reglerats genom en europastandard samt i Elsäkerhetsverkets föreskrift ELSÄK-FS 2006:1 – en föreskrift som nu har dragits in.
 4. Nytt poddavsnitt: Ett nytt koncept som är anpassat efter hur branschen arbetar

  Nyhet

  I Installatörspoddens åttonde avsnitt pratar vi om arbetsmiljö med fokus på elsäkerhet vid arbete. Vi tar upp de elrelaterade arbetsmiljörisker som finns och vilka säkerhetsåtgärder som en yrkesverksam person behöver hantera i sitt arbete. Detta har tidigare reglerats genom en föreskrift som nu har dragits in, men i podden lanserar vi ett helt nytt branschkoncept...

 5. Elsäkerhetsexperten om den kommande regelförändringen

  Nyhet Cecilia Axelsson är elsäkerhetsexpert på Installatörsföretagen. En av de frågor som hon arbetar intensivt med just nu handlar om den föreskriftsförändring som sker kring elsäkerhet vid arbete i yrkesmässig verksamhet. Vi har därför ställt tre frågor på ämnet till Cecilia Axelsson.
 6. Så nyttjar du Säker El fullt ut

  Nyhet

  Du som på något sätt arbetar med elinstallationer omfattas av elsäkerhetslagen. Som medlem hos oss har du i alla fall upprättat ett egenkontrollprogram, men använder du det? Lagen gäller även för företag som arbetar med in- och urkoppling av elektrisk utrustning. Med vårt webbverktyg Säker El kan du både upprätta, förvalta, underhålla och följa upp dina elarbeten, så här gör du.

 7. Ändringar i Elsäkerhetsavtalet

  Nyhet

  Nu finns den nya Elsäkerhetsöverenskommelsen som supplement till avtalstrycket samt den nya broschyren med frågor och svar ”Montör med kontrolluppgift” att ladda ner.

 8. Viktigt om import för dig som är elinstallatör

  Nyhet

  Elsäkerhetsverket får många frågor från installatörer om importerat elinstallationsmateriel och utrustning för fast anslutning. I vissa fall är det anläggningsinnehavaren själv som tillhandahållit produkterna, och ibland är det elinstallationsföretaget som genomfört importen.

 9. Nya lampstandarden är här

  Nyhet

  Från och med idag, den 1 april, gäller de nya reglerna för installation av det vi i dagligt tal kallar för lamputtag. Nu får inga gamla lamputtag för kronkoppling eller jordade uttag sättas på marknaden eller installeras. Gamla lamputtag får endast användas vid underhåll och renovering.

 10. Tidpunkten för installation av lamputtag är avgörande

  Nyhet

  Glöm inte att från och med 1 april 2019 måste alla lamputtag vara av typ DCL om du utför en nyinstallation. Det är tidpunkten för när lamputtaget installeras som gäller.

Du är på sidan 1 av 5 Nästa sida