Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

29 träffar

 1. Håll koll på dina kunder och uppdrag

  Webbsida

  Här finns tips på vad du behöver tänka på i relation till dina kunder och i dina uppdrag.​

 2. Energieffektivisering i offentlig sektor

  Webbsida

  Vill du lägga grunden för ett långsiktigt samarbete med offentlig sektor? Kan ditt företag hjälpa fastigheter minska sin energiförbrukning? Då kan EnOff, en modell för upphandling av energieffektivisering i offentliga fastigheter, vara rätt för ditt företag.

 3. Avdrag gör installation av grön teknik billigare

  Nyhet

  Från årsskiftet 2020/2021 blir det möjligt att få skattereduktion när grön teknik installeras hos privatpersoner. Vid installation av solceller, laddningspunkt till elfordon eller lagring av egenproducerad elenergi kan kunden få avdrag med upp till 50 procent av kostnaden för arbete och material.

 4. Så nyttjar du Säker El fullt ut

  Nyhet

  Du som på något sätt arbetar med elinstallationer omfattas av elsäkerhetslagen. Som medlem hos oss har du i alla fall upprättat ett egenkontrollprogram, men använder du det? Lagen gäller även för företag som arbetar med in- och urkoppling av elektrisk utrustning. Med vårt webbverktyg Säker El kan du både upprätta, förvalta, underhålla och följa upp dina elarbeten, så här gör du.

 5. Arbetsrättsliga åtgärder

  Webbsida

  När marknaden sviktar kan det bli aktuellt att vidta vissa arbetsrättsliga åtgärder. Av olika anledningar kan det vara bra att ha koll på dessa redan innan verksamheten sätts på prov.

 6. Bokslutsanalys xlsx

 7. Håll koll på hanteringen av samlade störningskrav

  Webbsida

  Ibland förekommer det att flera omständigheter och händelser inträffar samtidigt och på olika sätt utgör störningar som påverkar möjligheten att utföra entreprenaden som du tänkt. Då kan det vara svårt att skilja på vad som är ÄTA-arbete, hinder, väsentlig rubbning ooch då vidare. Här finns information om vad du kan göra för att hantera en sådan situation.

 8. Vad som gäller om besiktning

  Webbsida

  Entreprenadtiden löper till och med den dag då entreprenaden godkänns, enligt AB 04/ABT 06. Normalt lämnas besked om entreprenadens godkännande genom en slutbesiktning.

 9. Vad du bör göra om din avtalspart går i konkurs under pågående projekt

  Webbsida

  Om din avtalspart, till exempel din beställare eller din underentreprenör, går i konkurs kan det orsaka dig stora bekymmer.

 10. Håll koll på hanteringen av ÄTA-arbeten och hinder

  Webbsida

  Här finns råd och information om vad du bör känna till när det gäller hanteringen av ÄTA-arbeten och hinder.

Du är på sidan 1 av 3 Nästa sida