Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

56 träffar

 1. Vad kan du göra om ditt material blir dyrare att köpa in?

  Nyhet

  Många av våra medlemsföretag råkar ut för stora prisökningar på material i sina entreprenader. Vi har samlat råd och tips om vad du kan göra om det händer i din entreprenad.

 2. Möjligheten att korttidspermittera anställda förlängs

  Nyhet

  Riksdagen beslutade den 23 juni 2021 om att förlänga reglerna om korttidsstödet till den 30 september 2021. Det innebär att företag som drabbas särskilt av pandemin får en fortsatt möjlighet att ansöka om stöd från staten för sina lönekostnader.

 3. Coronaviruset

  Webbsida

  För dig som medlem har Installatörsföretagen sammanställt information med anledning av coronaviruset, covid-19. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

 4. Förlängning av coronastöd

  Nyhet

  Riksdagen har beslutat att förlänga flera coronastöd, bland annat rätten till ersättning för arbetsgivares höga sjuklönekostnader. Nytt slutdatum är den 30 september 2021.

 5. Graviditet och covid-19

  Webbsida

  Covid-19 klassas som särskild risk vid graviditet. Arbetstagare kan därmed beviljas graviditetspenning om det enligt riskbedömning finns en risk för smitta av covid-19. Det är du som arbetsgivare som ansvarar för arbetsmiljön och ska göra en riskbedömning.

 6. Graviditetspenning kan förstärkas

  Nyhet

  Graviditetspenning, m a av covid-19, kompletteras tillfälligt med ersättning via AGS. Därigenom kan gravida anställda som, efter riskbedömning, avstängs från arbetet på grund av risk för skadlig exponering avseende covid-19, få en kompletterad graviditetspenning.

 7. Arbetsrättsliga åtgärder

  Webbsida

  När marknaden sviktar kan det bli aktuellt att vidta vissa arbetsrättsliga åtgärder. Av olika anledningar kan det vara bra att ha koll på dessa redan innan verksamheten sätts på prov i pandemitider.

 8. Fem punkter att tänka på när smittspridningen ökar

  Nyhet

  Smittspridningen av covid-19 i samhället är fortfarande hög. Det är viktigt att vi alla tar ansvar. Vi har sammanställt fem punkter att tänka på.

 9. Smitta av covid-19 på arbetet ska anmälas som allvarligt tillbud

  Nyhet

  Covid-19 är en allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom enligt smittskyddslagen. Om en arbetstagare kan påvisas ha blivit smittad av covid-19 på arbetet ska arbetsgivaren anmäla detta till Arbetsmiljöverket som ett allvarligt tillbud.

 10. Korttidspermittering möjligt upp till 80 procent

  Nyhet

  Regeringen har föreslagit att det ska vara möjligt att permittera till 80 procent i januari, februari och mars. Detta omfattas i de allra flesta fall av de avtal som Installatörsföretagen har ingått med de fackliga organisationerna.

Du är på sidan 1 av 6 Nästa sida