Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

39 träffar

 1. Krav på läkarintyg för smittbärarpenning borttaget igen

  Nyhet

  Vissa tillfälliga förändringar när det gäller socialförsäkringarna återinförs på grund av smittoläget. Försäkringskassans krav på läkarintyg för rätt till smittbärarpenning har slopats från 27 december 2021.

 2. Allmänna råd och rekommendationer till arbetsgivare från Folkhälsomyndigheten

  Nyhet

  Från den 23 december bör alla som kan arbeta hemifrån för att minska smittspridning vid trängseln i kommunikationer och på arbetsplatser, meddelade regeringen på en presskonferens den 21 december. Regeringen vill återinföra stöd och ersättningar till anställda och arbetsgivare för att begränsa smittspridningen och Folkhälsomyndigheten har utfärdat föreskrifter och allmänna råd i flera steg från den 1 december. Dessa skärps nu från den 23 december

 3. Corona-ersättningar återinförs

  Nyhet

  Regeringen kommer föreslå att flera corona-relaterade ersättningar återinförs eller förlängs på grund av den ökade smittspridningen. Åtgärderna föreslås gälla retroaktivt från den 1 december.

 4. Håll koll på dina kunder och uppdrag

  Webbsida

  Här finns tips på vad du behöver tänka på i relation till dina kunder och i dina uppdrag.​

 5. Nya krav på butiksägare från 1 december

  Nyhet

  Alla typer av butiker förväntas följa Folkhälsomyndighetens nya krav om åtgärder för att minska trängsel från den 23 december 2021. Länsstyrelsen är tillsynsmyndighet och kommer utgå ifrån Folkhälsomyndighetens tillsynsvägledning.

 6. Vad kan du göra om ditt material blir dyrare att köpa in?

  Nyhet

  Många av våra medlemsföretag råkar ut för stora prisökningar på material i sina entreprenader. Vi har samlat råd och tips om vad du kan göra om det händer i din entreprenad.

 7. Möjligheten att korttidspermittera anställda förlängs

  Nyhet

  Riksdagen beslutade den 23 juni 2021 om att förlänga reglerna om korttidsstödet till den 30 september 2021. Det innebär att företag som drabbas särskilt av pandemin får en fortsatt möjlighet att ansöka om stöd från staten för sina lönekostnader.

 8. Förlängning av coronastöd

  Nyhet

  Riksdagen har beslutat att förlänga flera coronastöd, bland annat rätten till ersättning för arbetsgivares höga sjuklönekostnader. Nytt slutdatum är den 30 september 2021.

 9. Graviditetspenning kan förstärkas

  Nyhet

  Graviditetspenning, m a av covid-19, kompletteras tillfälligt med ersättning via AGS. Därigenom kan gravida anställda som, efter riskbedömning, avstängs från arbetet på grund av risk för skadlig exponering avseende covid-19, få en kompletterad graviditetspenning.

 10. Arbetsrättsliga åtgärder

  Webbsida

  När marknaden sviktar kan det bli aktuellt att vidta vissa arbetsrättsliga åtgärder. Av olika anledningar kan det vara bra att ha koll på dessa redan innan verksamheten sätts på prov.

Du är på sidan 1 av 4 Nästa sida