Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

82 träffar

 1. Arbetsmiljöverket ändrar ackreditering

  Nyhet

  Provtryckning med gas innebär särskilda risker och ställer extra krav på den som utför arbetet. Tidigare har det krävts att den som provtrycker med gas är ackrediterad enligt en viss standard. Detta gäller inte längre utan ackrediteringen ska i stället göras mot EU-förordningen. Arbetsmiljöverket har därför gjort en ändringsföreskrift om detta.

 2. Safe Construction Training – Vad, varför, hur och för vem?

  Webbinarium 27 jan 2021 13:00 - 27 jan 2021 14:00
  Kalender

  Välkommen att delta i BUC:s webbinarium om Safe Construction Training (SCT). Under webbinariet får du lära dig allt om utbildningen och har möjlighet att ställa frågor.

 3. Nya regler om arbetsplatsens utformning från 1 januari 2021

  Nyhet

  Den 1 januari 2021 träder de nya reglerna om arbetsplatsens utformning (AFS 2020:1) i kraft. Den gäller alla arbetsplatser där arbetsgivaren kan påverka utformningen av lokalerna.

 4. Bra arbetsmiljö för montörer och driftpersonal pdf

 5. Dina medarbetare förtjänar en säker och ergonomisk arbetsmiljö

  Nyhet

  Som arbetsgivare har du ett arbetsmiljöansvar. Du behöver bedöma risker och åtgärda alla förhållanden i arbetsmiljön som kan påverka dina medarbetares hälsa och säkerhet. Som hjälp i det fortsatta arbetsmiljöarbetet har vi därför tagit fram en skrift kring bra arbetsmiljö för montörer och driftspersonal.

 6. Ergonomisk arbetsmiljö

  Webbsida

  Här kan du ladda ner skriften ”Bra arbetsmiljö för montörer och driftpersonal” med tillhörande checklista. I skriften beskrivs de mått och förutsättningar som krävs för att samtliga installationsdiscipliner ska kunna arbeta på ett ergonomiskt riktigt sätt.

 7. Förhindra belastningsskador med Ergonomihjälpen

  Nyhet

  Under vecka 43 var det europeiska arbetsmiljöveckan för att öka medvetenheten om arbetsrelaterade belastningsskador. Belastningsskador är en av de vanligaste orsakerna till längre sjukskrivningar i vår bransch och beror ofta på tunga, felaktiga lyft eller ensidigt och repetitivt arbete. Men det finns mycket att göra för att förebygga besvären.

 8. Gå en kurs i fallteknik via Svenska judoförbundet

  Nyhet

  Fallolyckor är den vanligaste arbetsolyckan i Sverige. Svenska judoförbundet har därför i samarbete med AFA försäkringar tagit fram en utbildning i fallteknik. Utbildningen är kostnadsfri för er som har kollektivavtalad försäkring via AFA försäkring.

 9. Inga större förändringar i arbetsskadestatistiken för 2019

  Nyhet

  Nu har arbetsskadestatistiken för 2019 kommit. Det har inte skett några större förändringar sedan året innan. För elinstallation ligger antal skadade på strax över 9 arbetsolyckor per 1000 personer och motsvarande siffra för vvs är 11 olyckor per 1000 personer. För vvs är det en liten uppgång sedan året innan men sett över senaste fem åren är det ingen signifikant ökning.

 10. Obligatorisk säkerhetsutbildning för arbete hos Byggföretagens medlemsföretag

  Nyhet

  Byggföretagens styrelse har beslutat att från och med 1 juli 2021 ska Safe Construction Training vara obligatorisk för alla som är verksamma vid arbetsplatser som Byggföretagens medlemsföretag ansvarar för, eller samordnar arbetsmiljöfrågor. Det gäller alltså även de av Installatörsföretagens medlemmar som är verksamma där.

Du är på sidan 1 av 9 Nästa sida