Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

105 träffar

 1. De vann yrkes-sm i el och vvs

  Nyhet

  En guldmedalj innebär en plats i det svenska Yrkeslandslaget och rätten att titulera sig svensk mästare inom sin yrkesgren. Resultaten är här i vvs och el– vinnarna i yrkes-sm 2020 har korats.

 2. Webbutbildning Elrätt

  Webbsida

  Elrätt webbutbildning handlar om att utveckla affärerna genom att föreslå fler och smartare lösningar för kunderna. Genomför den direkt i din smartphone, läsplatta eller via datorn.

 3. Utbildningsavtal lockar arbetsmarknadsministern på besök

  Nyhet

  Den 30 september träffade statsrådet Eva Nordmark (S) Installatörsföretagen, Svenska Elektrikerförbundet (SEF) och utbildningsföretaget INSU. Arbetsmarknadsministern ville lära sig mer om det avtal som vi tecknat om utbildning under korttidspermittering med SEF. Mötet ägde rum hos INSU i Nyköping.

 4. Statligt stöd för utbildning under korttidspermittering från 1 januari 2021

  Nyhet

  Arbetsgivare som inför korttidsarbete ska kunna få statligt stöd för att vidareutbilda personalen. Stödet gör att dina chanser att behålla jobbet ökar, och arbetsgivaren får mer kunnig personal. Detta ger möjlighet till en återstart och gynnar hela Sverige.

 5. Vässa dina kunskaper inom VVS

  Nyhet

  Är du eller dina anställda yrkesverksam inom VVS-området och behöver kompetensutvecklas för att möta yrkesrollens framtida krav på digitala kompetenser? Då kanske utbildningen VVS-ingenjör 2.0 på Påhlmans handelsinstitut är intressant att gå.

 6. Välkommet förslag på förändringar för VVS- och fastighetsprogrammet

  Nyhet

  Skolverket förslår bland annat att VVS- och fastighetsprogrammet ska ha tydligare inslag av praktiska arbetsmoment i kombination med teori. Vi välkomnar förslagen och tror att de kommer att förbättra utbildningen.

 7. Begränsning av lärlingsanställningar inom ramen för korttidspermittering

  Nyhet

  Vi har skrivit ett brev till utbildningsminister Anna Ekström tillsammans med flera företrädare för bygg- och installationsbranschen. Anledningen är att de nuvarande reglerna för korttidspermittering begränsar hela sektorns möjlighet till kompetensförsörjning. Tillväxtverkets regler tillåter nämligen inte företag som korttidspermitterar delar av personalen att ta emot lärlingar. Nu uppmanar vi regeringen att se över nuvarande regler.

 8. Få ekonomiskt stöd vid nyanställning

  Nyhet

  Visste du att du som arbetsgivare kan få bidrag vid nyanställning? Genom en så kallad Yrkesintroduktionsanställning kan du få ett ekonomiskt stöd under 12 månader.

 9. YouTube-kanal ska synliggöra installationsbranschen

  Nyhet

  En stor utmaning inom installationsbranschen är att säkerställa branschens framtida kompetensbehov. För att väcka nyfikenhet hos nästa generations medarbetare har vi tillsammans med produktionsbolaget Splay One tagit YouTube-kanalen Inkopplat till nya nivåer.

 10. Färdigt avtal för elektriker gällande utbildning under korttidspermittering

  Nyhet

  Vi på Installatörsföretagen har slutit avtal med fackförbundet Elektrikerna om utbildning under korttidspermittering. Avtalet gäller Installationsavtalet och arbetstagare ges nu möjlighet till kompetensutveckling under sin korttidspermittering. I och med detta avtal finns det stora möjligheter för våra medlemsföretags anställda att vidareutbilda sig inom en rad olika områden under den tid som de är korttidspermitterade.

Du är på sidan 1 av 11 Nästa sida