Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

102 träffar

 1. Statligt stöd för utbildning under korttidspermittering från 1 januari 2021

  Nyhet

  Arbetsgivare som inför korttidsarbete ska kunna få statligt stöd för att vidareutbilda personalen. Stödet gör att dina chanser att behålla jobbet ökar, och arbetsgivaren får mer kunnig personal. Detta ger möjlighet till en återstart och gynnar hela Sverige.

 2. Vässa dina kunskaper inom VVS

  Nyhet

  Är du eller dina anställda yrkesverksam inom VVS-området och behöver kompetensutvecklas för att möta yrkesrollens framtida krav på digitala kompetenser? Då kanske utbildningen VVS-ingenjör 2.0 på Påhlmans handelsinstitut är intressant att gå.

 3. Välkommet förslag på förändringar för VVS- och fastighetsprogrammet

  Nyhet

  Skolverket förslår bland annat att VVS- och fastighetsprogrammet ska ha tydligare inslag av praktiska arbetsmoment i kombination med teori. Vi välkomnar förslagen och tror att de kommer att förbättra utbildningen.

 4. Begränsning av lärlingsanställningar inom ramen för korttidspermittering

  Nyhet

  Vi har skrivit ett brev till utbildningsminister Anna Ekström tillsammans med flera företrädare för bygg- och installationsbranschen. Anledningen är att de nuvarande reglerna för korttidspermittering begränsar hela sektorns möjlighet till kompetensförsörjning. Tillväxtverkets regler tillåter nämligen inte företag som korttidspermitterar delar av personalen att ta emot lärlingar. Nu uppmanar vi regeringen att se över nuvarande regler.

 5. Få ekonomiskt stöd vid nyanställning

  Nyhet

  Visste du att du som arbetsgivare kan få bidrag vid nyanställning? Genom en så kallad Yrkesintroduktionsanställning kan du få ett ekonomiskt stöd under 12 månader.

 6. YouTube-kanal ska synliggöra installationsbranschen

  Nyhet

  En stor utmaning inom installationsbranschen är att säkerställa branschens framtida kompetensbehov. För att väcka nyfikenhet hos nästa generations medarbetare har vi tillsammans med produktionsbolaget Splay One tagit YouTube-kanalen Inkopplat till nya nivåer.

 7. Färdigt avtal för elektriker gällande utbildning under korttidspermittering

  Nyhet

  Vi på Installatörsföretagen har slutit avtal med fackförbundet Elektrikerna om utbildning under korttidspermittering. Avtalet gäller Installationsavtalet och arbetstagare ges nu möjlighet till kompetensutveckling under sin korttidspermittering. I och med detta avtal finns det stora möjligheter för våra medlemsföretags anställda att vidareutbilda sig inom en rad olika områden under den tid som de är korttidspermitterade.

 8. Lärare

  Webbsida

  Idag är det en stor brist på personal och få utbildar sig till yrken inom VVS. Men för att det ska kunna bli fler som jobbar inom VVS behövs det också många fler duktiga lärare på gymnasiet, Komvux och Yrkeshögskolan.

 9. Säljare

  Webbsida

  I Sverige behöver det byggas 600 000 nya bostäder och 800 000 bostäder behöver renoveras. Hela landet ska under de kommande tio åren energieffektiviseras för att halvera energianvändning. För att kunna göra alla de installationerna krävs det mängder av material och säljare med teknisk kunskap som kan hjälpa installatörerna köpa rätt material.

 10. Ingenjör

  Webbsida

  I Sverige behöver det byggas 600 000 nya bostäder och 800 000 bostäder behöver renoveras. Hela landet ska under de kommande tio åren energieffektiviseras för att halvera energianvändning. Men det är brist på ingenjörer som kan skapa de tekniska lösningarna.

Du är på sidan 1 av 11 Nästa sida