Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

96 träffar

 1. Känner du Sveriges bästa installatör?

  Nyhet
  Den 10-12 maj 2022 går Yrkes-SM av stapeln. Känner du Sveriges bästa installatör? Här kan du läsa om hur uttagningsprocesserna ser ut för el och vvs och hur du kan vara med och nominera kandidater till uttagningarna.
 2. Framtidens kompetensbehov i installationsbranschen

  Webbsida

  Hur kommer behovet av installationsbranschens medarbetare förändras i framtiden? Kommer man fokusera på faktiskt utbildning eller är det de personliga egenskaperna som står i fokus? I Installatörsföretagens rapport "Framtidens kompetensbehov i installationsbranschen" reder vi ut hur det troligtvis kommer att se ut framåt.

 3. Kompetensutveckling för fler affärer

  Webbsida

  Många i installationsbranschen har haft turen att ha fullt upp och inte historiskt behövt marknadsföra sina tjänster. Under rådande coronakris är det dock allt fler företag som har brist på jobb. Man glömmer ofta att all typ av kundkontakt egentligen är en typ av säljsamtal. Det betyder att alla montörer som träffar en kund ”säljer” företaget och era tjänster.

 4. Så ska vi få fler tjejer till elbranschen

  Webbsida

  Endast tre procent av eleverna som går El- och energiprogrammet är tjejer. Antalet verksamma elektriker som är kvinnor är ännu lägre – endast två procent. Elteknikbranschen upplever en akut resursbrist samtidigt som den i praktiken bara rekryterar ur halva befolkningen. Hur blev det så? Och ännu viktigare, vad kan göras för att ändra på det?

 5. Utbildningsplan Kyl- och värmepumptekniker (pdf) pdf

  Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl (kyl)
 6. Utbildningsplan Sprinklermontör (pdf) pdf

 7. Distansundervisning Heta arbeten året ut

  Nyhet

  Förlängda nationella riktlinjer för att minska smittspridning och tid för att planera gör att UKHA har beslutat att förlänga möjligheten att genomföra Behörighetsutbildning Heta Arbeten® på distans.

 8. 3 500 studenter på väg ut i elteknikbranschen – hjälp oss berätta vad som är det bästa med att vara elektriker

  Nyhet Under början av juni kommer cirka 3 500* elever ta klivet från El- och energiprogrammet ut i arbetslivet. Men pandemin påverkar utspring och studentflak även i år. Genom initiativet Upplyst vill vi önska de nya studenterna lycka till i framtiden samtidigt som vi berättar om vad som är det bästa med att vara just elektriker. Men för det behöver vi din hjälp.
 9. Vilka kompetenser behöver installationsbranschen framöver

  Nyhet

  Omvärldens förändringar får konsekvenser för dig som arbetar i installationsbranschen. I vår färska rapport om "Framtidens kompetensbehov i installationsbranschen" reder vi ut vad branschen behöver för att möta och nyttja omställningen mot digitalisering, elektrifiering och energieffektivisering.

 10. Med fler installatörer kan Sverige klara klimatomställningen

  Webbsida

  Sveriges nationella mål är att nettoutsläppen av växthusgaser ska vara noll år 2045. För att nå dit så behöver varje individ, företag och bransch bidra, och varje del av sam­hället genomlysas. Installatörsföretagen har därför tittat närmare på de mål för klimatarbetet som regeringen har slagit fast men också vilket bidrag som installationsbranschen skulle kunna stå för, om det fanns rätt kompetens att utföra jobben.

Du är på sidan 1 av 10 Nästa sida