Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

90 träffar

 1. Positivt med enklare yrkesväxling men vad betyder ”störst behov”?

  Nyhet

  Nyligen tog regeringen beslut om att ändra prioriteringsreglerna till komvux och yrkesvux. Det är bra att fler får möjlighet att byta yrkesbana och utbilda sig till ett bristyrke – som elinstallatör eller vvs-montör. Men reglerna blir oklara med allt för stort tolkningsutrymme och riskerar att få för liten effekt.

 2. ETG College – ett ledljus för framtiden

  Nyhet

  Med namnbytet visar ETG College att både resultaten och ambitionerna är höga. Arbetsmarknaden är i stort behov av välutbildade elektriker vilket gör utbildningen mer aktuell än någonsin. Därför är signalen gentemot elever, näringsliv och samarbetspartners viktig – en fortsatt hög kvalitet i en utbildning du kan lita på.

 3. Certifieringar tele/data/säkerhet

  Webbsida

  Det finns ett antal olika certifieringar, auktorisationer med mera för att kunna bevisa sin kompetens inom olika områden. Eftersom dessa kan vara svåra att överblicka har Installatörsföretagen tillsammans med olika branschaktörer tagit fram en matris där vi sammanställt branschens tredjepartscertifieringar.

 4. Remissvar på Gemensamt ansvar - en modell för planering och dimensionering av gymnasial utbildning, SOU 202033.pdf pdf

 5. Gymnasieutbildningen behöver bli bättre

  Nyhet

  Gymnasieskolan behöver ses över för att möta behoven hos våra medlemsföretag. Det visar resurs- och dimensioneringsutredningen och Installatörsföretagen ställer sig positiva till många av de förslag som utredningen presenterar. I det remissvar som gemensamt lämnades in för installationsbranschen i fredags finns även egna förslag för att utveckla ett utbildningssystem som hjälper branschens små företag.

 6. De vann yrkes-sm i el och vvs

  Nyhet

  En guldmedalj innebär en plats i det svenska Yrkeslandslaget och rätten att titulera sig svensk mästare inom sin yrkesgren. Resultaten är här i vvs och el– vinnarna i yrkes-sm 2020 har korats.

 7. Webbutbildning Elrätt

  Webbsida

  Elrätt webbutbildning handlar om att utveckla affärerna genom att föreslå fler och smartare lösningar för kunderna. Genomför den direkt i din smartphone, läsplatta eller via datorn.

 8. Utbildningsavtal lockar arbetsmarknadsministern på besök

  Nyhet

  Den 30 september träffade statsrådet Eva Nordmark (S) Installatörsföretagen, Svenska Elektrikerförbundet (SEF) och utbildningsföretaget INSU. Arbetsmarknadsministern ville lära sig mer om det avtal som vi tecknat om utbildning under korttidspermittering med SEF. Mötet ägde rum hos INSU i Nyköping.

 9. Statligt stöd för utbildning under korttidspermittering från 1 januari 2021

  Nyhet

  Arbetsgivare som inför korttidsarbete ska kunna få statligt stöd för att vidareutbilda personalen. Stödet gör att dina chanser att behålla jobbet ökar, och arbetsgivaren får mer kunnig personal. Detta ger möjlighet till en återstart och gynnar hela Sverige.

 10. Vässa dina kunskaper inom VVS

  Nyhet

  Är du eller dina anställda yrkesverksam inom VVS-området och behöver kompetensutvecklas för att möta yrkesrollens framtida krav på digitala kompetenser? Då kanske utbildningen VVS-ingenjör 2.0 på Påhlmans handelsinstitut är intressant att gå.

Du är på sidan 1 av 9 Nästa sida