Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

106 träffar

 1. Är ditt företag i behov av en företagslärling?

  Nyhet

  Är ditt företag i behov av arbetskraft och ny kompentens? Då vill vi göra dig uppmärksam på att INSU hela tiden får förfrågningar från möjliga företagslärlingar som söker vill yrkesväxla till installationsbranschen.

 2. Kostnadsfri utbildning INSU: Ventilationsinjusterare

  Nyhet

  Om du är verksam inom vvs och ventilation vill vi göra dig uppmärksam på att INSU just nu erbjuder en kostnadsfri vidareutbildning som ventilationsinjusterare. Utbildningen är upplagd för att kunna kombineras med arbete.

 3. Beslut: Alla yrkesprogram ska ge högskolebehörighet

  Nyhet

  Riksdagen har sagt ja till att regeringens förslag om att grundläggande högskolebehörighet ska ingå i alla yrkesprogram. Installatörsföretagen välkomnar beslutet.

 4. Släpp nu fram yrkesutbildningarna

  Nyhet

  Regeringen har äntligen lagt förslag om att kommuner ska erbjuda gymnasie- och vuxenutbildningar som motsvarar hela arbetsmarknadens behov – något som är helt avgörande för Sverige. Nu behöver förslaget gå genom riksdag och omvandlas från idé till verklighet. Helst till hösten 2022 – vi har inte råd att vänta!

 5. Brist på medarbetare trots ökning av antal rekryteringar

  Nyhet

  Trots hög arbetslöshet och två år av kris är det fortfarande mycket svårt för svenska företag att rekrytera. Det visar en enkät från Svenskt Näringsliv. Rekryteringsenkäten visar att störst problem att rekrytera finns inom samhällsbyggnadssektorn.

 6. Grundläggande högskolebehörighet även för yrkesprogram

  Nyhet

  Regeringen lade den 27 januari förslag om att införa grundläggande högskolebehörighet även för yrkesprogrammen. Det är ett viktigt steg mot att öka attraktionskraften genom en tydlig signal om bredare möjligheter.

 7. Så blir gymnasiets yrkesutbildning mer relevant

  Nyhet

  Företagen har stora problem att hitta rätt kompetens. Särskilt stora är utmaningarna med att hitta medarbetare med gymnasial yrkesutbildning. Det finns därför stora behov av att reformera både gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Sverige.

 8. Myndigheten för yrkeshögskolan ger INSU fortsatt förtroende

  Nyhet Myndigheten för yrkeshögskolan ger INSU fortsatt förtroende att utbilda kyl- och värmepumptekniker och elteknikingenjör med AL Ytterligare sex yrkeshögskoleutbildningar för installationsbranschen är beviljade sedan tidigare. ”Det gör oss till en fortsatt viktig aktör inom utbildning i branschen”, säger Maria Tengner, chef för INSU:s yrkeshögskola.
 9. ETG fyller tio år

  Nyhet

  ETG fyller tio år och konceptet ger bra resultat: nio av tio får jobb efter utbildningen. Under de år som elever utbildats enligt ETG-konceptet har oberoende utredningar och forskarrapporter visat att konceptet ger den effekt som parterna önskar.

 10. Yrkesroller inom vvs

  Webbsida

  För att våra bostäder, kontor, sjukhus, skolor och industrier ska fungera behövs det en mängd olika tekniska system. Till exempel är det system för vatten till kök, badrum och sprinkler samt för att skapa bra luft och temperatur inomhus. Mycket av det vi tycker är självklart i en byggnad utvecklas och installeras av de som jobbar inom VVS - en förkortning för de yrkesområden som jobbar med värme, ventilation och sanitet.

Du är på sidan 1 av 11 Nästa sida