Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

100 träffar

 1. Så blir gymnasiets yrkesutbildning mer relevant

  Nyhet

  Företagen har stora problem att hitta rätt kompetens. Särskilt stora är utmaningarna med att hitta medarbetare med gymnasial yrkesutbildning. Det finns därför stora behov av att reformera både gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Sverige.

 2. Myndigheten för yrkeshögskolan ger INSU fortsatt förtroende

  Nyhet Myndigheten för yrkeshögskolan ger INSU fortsatt förtroende att utbilda kyl- och värmepumptekniker och elteknikingenjör med AL Ytterligare sex yrkeshögskoleutbildningar för installationsbranschen är beviljade sedan tidigare. ”Det gör oss till en fortsatt viktig aktör inom utbildning i branschen”, säger Maria Tengner, chef för INSU:s yrkeshögskola.
 3. ETG fyller tio år

  Nyhet

  ETG fyller tio år och konceptet ger bra resultat: nio av tio får jobb efter utbildningen. Under de år som elever utbildats enligt ETG-konceptet har oberoende utredningar och forskarrapporter visat att konceptet ger den effekt som parterna önskar.

 4. Yrkesroller inom vvs

  Webbsida

  För att våra bostäder, kontor, sjukhus, skolor och industrier ska fungera behövs det en mängd olika tekniska system. Till exempel är det system för vatten till kök, badrum och sprinkler samt för att skapa bra luft och temperatur inomhus. Mycket av det vi tycker är självklart i en byggnad utvecklas och installeras av de som jobbar inom VVS - en förkortning för de yrkesområden som jobbar med värme, ventilation och sanitet.

 5. Företagens engagemang lyfts i ny rapport från Svenskt Näringsliv

  Nyhet

  I Svenskt Näringslivs senaste rapport behandlas företagens engagemang i utbildningssystemet. Två exempel som rapporten nämner är från installationsbranschen, ETG och VVS-College.

 6. Känner du Sveriges bästa installatör?

  Nyhet
  Den 10-12 maj 2022 går Yrkes-SM av stapeln. Känner du Sveriges bästa installatör? Här kan du läsa om hur uttagningsprocesserna ser ut för el och vvs och hur du kan vara med och nominera kandidater till uttagningarna.
 7. Framtidens kompetensbehov i installationsbranschen

  Webbsida

  Hur kommer behovet av installationsbranschens medarbetare förändras i framtiden? Kommer man fokusera på faktiskt utbildning eller är det de personliga egenskaperna som står i fokus? I Installatörsföretagens rapport "Framtidens kompetensbehov i installationsbranschen" reder vi ut hur det troligtvis kommer att se ut framåt.

 8. Kompetensutveckling för fler affärer

  Webbsida

  Många i installationsbranschen har haft turen att ha fullt upp och inte historiskt behövt marknadsföra sina tjänster. Under rådande coronakris är det dock allt fler företag som har brist på jobb. Man glömmer ofta att all typ av kundkontakt egentligen är en typ av säljsamtal. Det betyder att alla montörer som träffar en kund ”säljer” företaget och era tjänster.

 9. Så ska vi få fler tjejer till elbranschen

  Webbsida

  Endast tre procent av eleverna som går El- och energiprogrammet är tjejer. Antalet verksamma elektriker som är kvinnor är ännu lägre – endast två procent. Elteknikbranschen upplever en akut resursbrist samtidigt som den i praktiken bara rekryterar ur halva befolkningen. Hur blev det så? Och ännu viktigare, vad kan göras för att ändra på det?

 10. Utbildningsplan Kyl- och värmepumptekniker (pdf) pdf

  Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl (kyl)
Du är på sidan 1 av 10 Nästa sida