Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

17 träffar

 1. Beslut: Alla yrkesprogram ska ge högskolebehörighet

  Nyhet

  Riksdagen har sagt ja till att regeringens förslag om att grundläggande högskolebehörighet ska ingå i alla yrkesprogram. Installatörsföretagen välkomnar beslutet.

 2. Släpp nu fram yrkesutbildningarna

  Nyhet

  Regeringen har äntligen lagt förslag om att kommuner ska erbjuda gymnasie- och vuxenutbildningar som motsvarar hela arbetsmarknadens behov – något som är helt avgörande för Sverige. Nu behöver förslaget gå genom riksdag och omvandlas från idé till verklighet. Helst till hösten 2022 – vi har inte råd att vänta!

 3. Så får vi fart på näringslivets klimatomställning

  Nyhet

  Installatörsföretagen har lämnat inspel till Boverkets uppdrag om näringslivets klimatomställning. Installatörsföretagen ser ett behov av revidering av klimatdeklarationen för att den ska bidra till minskad efterfrågan av koldioxidintensiva material.

 4. Anmäl dig till nyhetsbrev om debatt och påverkan

  Nyhet

  Vi arbetar för att stödja våra medlemsföretag här och nu, men också för att skapa bra villkor i framtiden. Det gör vi genom dialog med politiker och beslutsfattare. Nu samlar vi dessa frågor i ett nytt nyhetsbrev.

 5. Gör din och branschens röst hörd i Företagarpanelen

  Nyhet

  Svenskt Näringsliv har en företagarpanel som ligger till grund för deras regionala och nationella opinionsbildning. Hjälp oss att göra installationsbranschens röst och behov synlig genom att delta!

 6. Sveriges framtidstro bygger på en grund av cement

  Nyhet Den 31 oktober löpte Cementas brytningstillstånd på Gotland ut. Det riskerar att slå hårt mot flera olika branscher – och hotar både klimatomställningen och tusentals svenska jobb. Regeringen måste omedelbart fatta de nödvändiga besluten som krävs för att stoppa krisen, skriver företrädare för samhällsbyggnadssektorn.
 7. Höstbudgeten: Välkommet fokus på energieffektivisering

  Nyhet

  Idag presenterade regeringen ytterligare satsningar ur den kommande budgetpropositionen. Med satsningarna riktar regeringen välbehövligt fokus mot energieffektivisering. Dock kvarstår frågetecken kring satsningen på kompetensförsörjning.

 8. Kompetensbrist hotar elektrifieringen

  Nyhet

  Fler elbilar på vägarna ökar behovet av att bygga ut den svenska laddinfrastrukturen. Trafikverket visar i en ny rapport de begränsningar som finns för att utbyggnaden ska vara möjlig. I Dagens Industri svarar Amanda Rafter Ekenman, chef Kompetensförsörjning Installatörsföretagen, varför bristen på medarbetare är den verkliga utmaningen.

 9. ”Det är bråttom om vi ska nå klimatmålen!”

  Nyhet Installatörsföretagen träffade i dag, 22 januari, finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP) i ett digitalt möte om bostadsbyggande. Fokus för samtalet var hur vi åstadkommer ett högt och hållbart bostadsbyggande.
 10. EU:s förslag missgynnar klimatsmarta investeringar

  Nyhet

  EU vill göra det enklare att identifiera och jämföra hållbara investeringar för att driva på omställningen. Ambitionen är god men förslaget som ligger på bordet riskerar att få motsatt effekt. Installatörsföretagen har idag lämnat in en skrivelse till regeringen angående förslaget.

Du är på sidan 1 av 2 Nästa sida