Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

156 träffar

 1. Produktspecifik information ger klimatsmart byggnad

  Nyhet

  Från årsskiftet gäller krav på klimatdeklaration vid uppförande av ny byggnad, men inte förrän 2027 ingår installationer. Om du som installatör ska kunna göra klimatsmarta val måste informationen vara produktspecifik. Först då vet du vilken klimatpåverkan produkten ger.

 2. Elmässan syd

  Malmömässan 14 sep 2022 - 15 sep 2022
  Kalender

  Elmässan är en affärsarena med fokus på produktnyheter inom installation, belysning och fiber. Installatörsföretagens elsäkerhetsexpert finns på plats för att svara på elektrikerns klurigaste frågor.

 3. Se över löneskillnaderna nu efter nyår

  Nyhet

  Jämställdhet inom branschen är en viktig fråga för Elektrikerförbundet och Installatörsföretagen. Det är ett uppdrag som prioriteras av båda parterna. Därför vill vi uppmana dig som driver företag i installationsbranschen om att redan nu börja arbetet med att kartlägga eventuella skillnader i lön mellan kvinnor och män.

 4. Går det att öka återbruk av installationer?

  Nyhet Allt fler beställare frågar efter cirkulära installationer. Går det att skapa installationer utan avfall, där allt återgår till att bli en resurs i en cirkulär process? Hur fungerar det i praktiken? Fungerar äldre och ny teknik tillsammans? Vad händer med garantier? Det är några av de frågor som ett nyligen uppstartat projekt kommer belysa. 
 5. Nytt poddavsnitt: "Gröna installationer ger en mer långsiktig dialog med kunden

  Nyhet

  Långsiktiga kunddialoger, medvetenhet kring återbetalningstiden för gröna installationer och hållbarhet i installationsbranschen. Så sammanfattas avsnitt tio av Installatörspodden.

 6. Landets kommuner vill energieffektivisera

  Nyhet

  Två tredjedelar av landets kommunpolitiker ser energieffektivisering som mycket viktigt för att nå klimatmålen. Det visar en ny undersökning som genomförts av Energieffektiviseringsföretagen.

 7. Forskningsprojekt ska bidra till färre vattenskador

  Nyhet Ett forskningsprojekt vid Lunds Tekniska Högskola ska ta fram ny kunskap som visar hur byggnadsteknik och installationer bör utföras för att uppnå god hållbarhet, låg livscykelkostnad och låg risk. Man har bland annat visat att frysskador orsakar upp till 30 procent av alla inrapporterade vattenskador i Danmark, Norge och Sverige.
 8. Nya arbetssätt formar morgondagens byggbransch

  Nyhet De senaste två åren har förändrade arbetssätt drivit på den digitala utvecklingen. I det senaste webbinariet blickade Nordic ConTech tillbaka på höjdpunkter från tidigare avsnitt och spanade framåt på de förändringar branschen tar med sig in i framtiden.
 9. Flera hotbilder gör det viktigt att se över ditt erbjudande

  Nyhet

  Året har speglats av vilken påverkan pandemin skulle få på både orderingången och den egna personalen. Efter ett och ett halvt år kan vi se att dessa effekter har varit relativt små. Även om nya mutationer av corona dyker upp bedömer vi att det får liten effekt på branschen i stort. Andra hot kan påverka branschen i större omfattning.

 10. 2G och 3G näten stängs ner – förbered dig på övergången

  Nyhet

  2G och 3G näten stängs successivt ner i hela världen. Den kraftigt ökade efterfrågan på särskild datakommunikation gör att nyare tekniker som 4G och 5G behöver breda ut sig. Det är hög tid att förbereda sig på övergången från 2G och 3G.

Du är på sidan 1 av 16 Nästa sida