Hoppa till innehåll

Arbeta hos oss

Om Installatörsföretagen

Installatörsföretagen är en medlemsstyrd organisation som är en del av Svenskt Näringsliv. Våra 3 600 medlemsföretag arbetar med klimatsmarta tjänster och installationer. Vårt uppdrag är att stötta våra medlemsföretag i vardagen och verka som företrädare för att stärka bilden av branschen. Vill du också vara med?

Välkommen till en organisation och bransch där mycket händer. Det är installatörerna i våra medlemsföretag som gör Sveriges satsningar på en klimatomställning, ny teknik och energieffektivisering möjlig.

Lediga tjänster


 • Vår arbetsplats

  Välkommen till en organisation och bransch där mycket händer. Det är installatö­rerna i våra medlemsföretag som gör Sveriges satsningar på en klimatomställning, ny teknik och energieffektivisering möjlig.

  Hos oss får du möjlighet att arbeta i en organisation med runt 100 medarbetare inom bland annat ekonomi, juridik, branschfrågor, kommunikation, administration och hr.

  Vårt huvudkontor ligger i nyrenoverade lokaler på Södermalm i Stockholm med närhet till både kommunikationer och ett rikt utbud av lunchrestauranger, gym och joggingstråk. Det är här de flesta av våra medarbetare har sin arbetsplats. Flexibilitet i dina arbetstider gör att du lätt kan kombinera arbete och fritid, liksom ett utvecklat digitalt arbetssätt. Våra kontor ute i landet ligger i Svenskt Näringslivs lokaler. Se våra regionkontor.

 • Vårt erbjudande

  Installatörsföretagen erbjuder alla sina medarbetare lunchförmån, sjukvårdsförsäkring, betald massage på arbetstid, 6 veckors semester och arbetstider som innebär flexibilitet för att förenkla livspusslet

 • Varför jobba hos Installatörsföretagen?

  Vi brinner för samhällsutveckling

  Utan installatörer stannar Sverige. Det är faktiskt så. Utan våra medlemsföretag och deras anställda kan inte Sverige uppnå klimatmålen som är satta till 2030. Det är våra medlemmar som är hjältarna som installerar laddstolpar, solceller och energieffektiviserar det befintliga beståndet.

  Utan installatörer, från montörsnivå till medarbetare med spetskompetens, så riskerar framtida satsningar på renoveringar av våra befintliga bostäder, energieffektivisering och digitalisering att gå om intet. Vårt uppdrag är att serva dessa personer så att de kan fokusera på det som de är bäst på.

  Med sikte på framtiden

  Vårt uppdrag är att hjälpa våra medlemsföretag att utvecklas som företagare och att bli Sveriges bästa arbetsgivare. Vi alla som arbetar här har till uppgift att finnas i våra medlemsföretags vardag och att arbeta för deras framtid. Det innebär att vi stöttar företagen i vardagliga frågor kring deras företagande och roll som arbetsgivare. Vi arbetar även med att säkerställa framtida kompetensbehov och att bygga kännedom kring installationsbranschen i stort.

  Alla är med och påverkar

  Installatörsföretagens högst beslutande organ är föreningsstämman som äger rum en gång per år. Dit är alla medlemmar välkomna för att göra sin röst hörd.

  Vi som arbetar på Installatörsföretagen går till jobbet varje dag med känslan av att det vi gör är viktigt på riktigt. Våra medlemsföretag ger byggnader liv, vi ser till att de kan fokusera på just det som de är bäst på så hjälper vi dem med allt annat. Vi arbetar i ett gemensamt servicebolag med syfte att öka medlemsnyttan för våra medlemsföretag.

  Hos oss finns det plats för många yrkesgrupper

  Här arbetar många experter och specialister med passion för vårt uppdrag. Ekonomer, jurister, tekniska experter, företagsrådgivare, kommunikatörer och administratörer är några av de yrkesgrupper som arbetar hos oss.

  Vem är du?

  Då vi verkar för installationsbranschen är det särskilt meriterande om våra framtida medarbetare har erfarenhet från branschen eller en organisation som har medlemmen i fokus.

  Installatörsföretagen eftersträvar mångfald och välkomnar sökande med olika bakgrund till våra tjänster.

 • En organisation med flera uppdrag
  • Vi är en arbetsgivarorganisation som stöttar våra medlemmar i vardagen med frågor som rör arbetsgivaren och dess kollektivavtal.
  • Vi är en branschorganisation som hjälper våra medlemsföretag med branschrelaterade och entreprenadjuridiska frågor.
  • Vi sprider kunskap och förståelse kring installationsbranschen.
  • Vi säkrar framtidens kompetensförsörjning och attraherar fler till branschen.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om hur det är att arbeta hos oss!
Läs mer om oss