Hoppa till innehåll

Fördelar med medlemskapet

Medlemskap

Som företagare behöver du fokusera på verksamheten och samtidigt få stöd och rådgivning när behov uppstår. Här framgår ett urval verktyg, hjälp, förmåner och rabatter för ett bra och lönsamt företagande som medlem i Installatörsföretagen.

Kollektivavtal

En av de viktigaste medlemsförmånerna är kollektivavtalen. Det är Installatörsföretagen som representerar dig som arbetsgivare i förhandlingarna och tecknar kollektivavtal med följande fackliga organisationer; Svenska Byggnadsarbetareförbundet, Svenska Elektrikerförbundet (SEF), Unionen, Ledarna, Sveriges Ingenjörer, Handelsanställdas Förbund samt SEKO.

I kollektivavtalen ingår att du som arbetsgivare försäkrar dina anställda och ger dem bättre pension. Det är en viktig löneförmån. Den kollektivavtalade avtalspensionen ASL för arbetare, eller tjänstepensionen ITP för tjänstemän, samt övriga Avtalsförsäkringar är gemensamma paketlösningarna för dina anställda som förstärker ålderspensionen och kompletterar i många av livets svårare situationer. På Avtalats webbplats kan du läsa mer om vad de innehåller.

Rådgivning och förhandlingshjälp

Här på in.se får du information, utbildning och blanketter som stöd i ditt företagande. Så snart du är medlem kan du skapa en inloggning och ta del av allt innehåll. Behöver du mer hjälp så finns experter, företagsrådgivare och jurister som hjälper dig när du behöver det. Svaret på dina frågor är aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller en e-post. Du får förhandlingshjälp, från lokal förhandling till arbetsdomstolen, stöd i arbetsrättsliga och entreprenadjuridiska frågor samt alla andra frågor som berör ditt företagande.

Rabattavtal via IN Rabatt

Medlemsrabatter är en uppskattad förmån. IN Rabatt, inrabatt.se, är en företagstjänst där vi samlat alla medlemsförmåner, som inköpsavtal med olika rabatter. Du som är medlem i Installatörsföretagen använder tjänsten helt kostnadsfritt. Använd samma inloggningsuppgifter som du har på in.se när du loggar in på www.inrabatt.se. Räkna ut vad du sparar.

Publikationer via webbshoppen IN Förlag

Förlagsverksamheten finns på IN Förlag, www.inforlag.se, som tillhandahåller publikationer, litteratur, information och vägledning både i tryckt samt digital form. IN Förlags syfte är att vara förlaget för alla som arbetar med VVS samt el- och teleteknik. Vissa produkter i IN Förlag är bara tillgängliga för medlemmar i Installatörsföretagen. Använd samma inloggningsuppgifter på www.inforlag.se som du har på www.installatorsforetagen.se för att få rätt medlemspris.

Knyta nya kontakter via nätverk

Genom distriktsföreningar/lokalavdelningar och spindelnätverk får du och dina medarbetare en arena att träffa andra entreprenörer och driva, diskutera och utveckla frågor som är viktiga för dig och för installationsbranschen. Tillsammans skapar vi den bild vi vill att omvärlden ska ha av vår bransch.

Anpassade utbildningar och kurser

Vi erbjuder ett antal utbildningar inom bland annat arbetsrätt, entreprenadjuridik och bransch till Installatörsförtagens medlemsföretag.

Stöd att få ditt företag att växa

Vårt arbete med lönsamhetsstöd ger dig verktyg för att ditt företag ska växa och bli mer lönsamt. Konjunkturrapporter, system och verktyg finns tillgängliga via hemsidan. På informationsträffar får du del av viktig information som stödjer dig i ditt företagande. Via nyhetsbrev får du aktuell information som berör ditt företag och dina medarbetare. Alla medlemmar får tillgång till entreprenadindex via hemsidan.

Information när du behöver det

I medlemskapet ingår tidningen VVS-Forum, Nordens ledande branschtidning och/eller tidningen Elinstallatören.

Via hemsidan och nyhetsbrev håller vi dig uppdaterad på lagförändringar, aktuell branschinformation och annat som påverkar dig och ditt företagande.

Webbinarier

Med föränderliga krav i omvärlden erbjuder vi kontinuerligt olika webbinarier, så att du kan få den senaste informationenen var du än befinner dig.

Marknadsföring via hemsidan

Alla medlemsföretag är automatiskt sökbara via Hitta installatör, en tjänst som är flitigt använd. Kontakta oss gärna på 08-762 76 00 eller info@in.se.

Skicka in din intresseanmälan om medlemskap här.