Hoppa till innehåll

Tele, data och säkerhet

Data/Tele, Visa alla

Tele, data och säkerhetsområdet är ett av marknadens mest expansiva områden och därmed ett viktigt fokusområde för oss inom Installatörsföretagen. Med ständigt nya tekniker och fler både fastigheter, saker och varor uppkopplade ställer det nya krav men ger också ny möjligheter genom till exempel IoT (internet of things).

Som medlem i Installatörsföretagen får du tillgång till experthjälp inom området och ett brett utbud av produkter och utbildningar. Vi håller dig uppdaterad vad som händer på marknaden. Du får vara med och utveckla branschen och driva aktuella frågor inom utbildning, kompetens, utveckling men även delta i framtagandet av nya standarder och regler för branschen.

I grund och botten består teleområdet av system som har till syfte att överföra kommunikation mellan två geografiskt skilda platser via ett fysiskt media. Teleområdet består av många olika teknikintensiva delmarknader och produktområden, se nedan.

Nyheter

Ny rapport om det digitala livet under pandemin

28 september 2021

Data/Tele Tack vare nätet har vi jobbat och studerat på distans, vi har hållt kontakten under social distansering, handlat mat och upplevt kulturella evenemang utan smittorisk. Men det digitala livet har inte varit lika för alla. Det visar rapporten "Svenskarna och internet".

Så ser marknadsläget ut hösten 2021

22 september 2021

Data/Tele Under första halvåret 2021 beräknas den samlade volymen av elinstallationer ha uppgått till runt 50 miljarder kronor. Utfallet beräknat i årstakt visar en stark tillväxt, vilket medför att prognosen justerats något i positiv riktning.