Hoppa till innehåll

Tele, data och säkerhet

Data/Tele, Visa alla

Tele, data och säkerhetsområdet är ett av marknadens mest expansiva områden och därmed ett viktigt fokusområde för oss inom Installatörsföretagen. Med ständigt nya tekniker och fler både fastigheter, saker och varor uppkopplade ställer det nya krav men ger också ny möjligheter genom till exempel IoT (internet of things).

Som medlem i Installatörsföretagen får du tillgång till experthjälp inom området och ett brett utbud av produkter och utbildningar. Vi håller dig uppdaterad vad som händer på marknaden. Du får vara med och utveckla branschen och driva aktuella frågor inom utbildning, kompetens, utveckling men även delta i framtagandet av nya standarder och regler för branschen.

I grund och botten består teleområdet av system som har till syfte att överföra kommunikation mellan två geografiskt skilda platser via ett fysiskt media. Teleområdet består av många olika teknikintensiva delmarknader och produktområden, se nedan.

Nyheter

Skärpta krav på reservkraft börjar gälla

11 juni 2020

Data/Tele Den 10 juni 2020 träder Post- och telestyrelsen, PTS, föreskrifter om driftsäkerhet i full kraft. Operatörerna ska bland annat se till att viktiga tillgångar och förbindelser säkerställs med olika nivåer av redundans, däribland reservkraft till mobilnäten.

Klarar internet trycket till följd av coronakrisen?

08 juni 2020

Data/Tele Distansarbete, distansutbildning, ökat antal videomöten, och enormt tryck på nyhetssajter. Till detta tillkommer ökad e-handel och ökning av strömmad video när man sitter i karantän. Coronakrisen sätter press på internetuppkopplingar, och det märks på datamängderna.

IN ledningssystem för hela installationsbranschen

08 juni 2020

Säkerhet/Larm Med IN Ledningssystem kan du enkelt bygga upp ett ledningssystem direkt på webben för ditt eget företag. IN Ledningssystem är gjort för att möta kraven på ledningssystem som finns i ISO-standarderna för kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Dessutom har vi nu inarbetat vad so...

Räknesnurra för beräkning av fjärrmatning

08 juni 2020

Branschfrågor Installatörsföretagen har tagit fram hjälpmedel för att underlätta att uppfylla kraven enlig den nya Installationsstandarden. Först ut är en räknesnurra för att göra nödvändiga beräkningar för fjärrmatning, så kallat "Remote Powering". Dessa beräkningar ska göras vid p...