Hoppa till innehåll

Tele, data och säkerhet

Data/Tele, Visa alla

Tele, data och säkerhetsområdet är ett av marknadens mest expansiva områden och därmed ett viktigt fokusområde för oss inom Installatörsföretagen. Med ständigt nya tekniker och fler både fastigheter, saker och varor uppkopplade ställer det nya krav men ger också ny möjligheter genom till exempel IoT (internet of things).

Som medlem i Installatörsföretagen får du tillgång till experthjälp inom området och ett brett utbud av produkter och utbildningar. Vi håller dig uppdaterad vad som händer på marknaden. Du får vara med och utveckla branschen och driva aktuella frågor inom utbildning, kompetens, utveckling men även delta i framtagandet av nya standarder och regler för branschen.

I grund och botten består teleområdet av system som har till syfte att överföra kommunikation mellan två geografiskt skilda platser via ett fysiskt media. Teleområdet består av många olika teknikintensiva delmarknader och produktområden, se nedan.

Nyheter

Ny beställarguide för fastighetsnät

10 juni 2021

Data/Tele För dig som beställare eller konsult av fastighetsnät finns nu en ny beställarguide. Guiden gör det enklare för dig att fånga upp de krav som ställs i installationsstandarden och på så sätt kunna skriva korrekta förfrågningsunderlag för fastighetsnät. Om du jobbar som mo...

Ny rapport visar på framtidens kompetensbehov

09 juni 2021

Utbildning och kompetens Hur kommer installationsbranschens kompetensbehov att förändras i framtiden? Kommer fokus att ligga på faktisk utbildning eller är det de personliga egenskaperna som står i centrum? Det reder vi ut i IN:s rapport "Framtidens kompetensbehov i installationsbranschen".

Marknadsutvecklingen våren 2021

02 juni 2021

Data/Tele När det är dags att summera marknadsläget för 2020 och blicka framåt ser vi stora skillnader över både landet och kundgrupperna. Det är viktigare än någonsin att du ser över din kundstock, väljer riktning och marknadsför företagets styrkor.