Hoppa till innehåll

Installationsteknik

Installationsteknik

Installationsteknik
Ny elsäkerhetslag
En ny elsäkerhetslag trädde ikraft den 1 juli 2017. Här kan du få en snabb överblick av vad lagen innebär och även få fördjupad kunskap.
VVS-teknik
Vvs står för värme, ventilation och sanitet. Vvs-tekniken omfattar de tekniska systemen/installationerna i byggnader som har till uppgift att på ett energieffektivt sätt svara för...
Digitalisering och BIM
Digitaliseringen påverkar allt fler områden i samhället. Byggnadsinformationsmodellering (BIM) innebär att en 3D-modell skapas i byggprocessen.
Data/tele
Tele, data och säkerhetsområdet är ett av marknadens mest expansiva områden och därmed ett viktigt fokusområde för oss inom Installatörsföretagen. Med ständigt nya tekniker och fler...
Nyheter

Flera hotbilder gör det viktigt att se över ditt erbjudande

06 december 2021

Branschfrågor Året har speglats av vilken påverkan pandemin skulle få på både orderingången och den egna personalen. Efter ett och ett halvt år kan vi se att dessa effekter har varit relativt små. Även om nya mutationer av corona dyker upp bedömer vi att det får liten effekt på bransc...

Fjärrmatning ger nya möjligheter

06 december 2021

Automation Nästan alla produkter behöver i dag två anslutningar: kraftförsörjning (230 V) och kommunikation (IP). Det är tekniker där både kraft och kommunikation kan överföras i samma kabel, så kallad Power over Ethernet (PoE) eller fjärrmatning som det heter i standarden, som är ...
Kalender
 1. 18
  maj

  Elsäkerhet vid arbete

  Webbinarium: kurs
  Webbinarium

  I vår kurs lär du dig elsäkerhet vid arbete och skötsel av elanläggningar. Du får ett personligt certifikat när du har klarat kursen.

 2. 18
  maj

  Nyckeln till arbetssättet EvA! (För elföretagare)

  Webbinarium
  Webbinarium

  Elsäkerhet vid arbete, alltså att arbetstagaren inte ska utsättas för strömgenomgång i sitt arbete, är sedan 1 december 2021 en ren arbetsmiljöfråga som helt faller in under arbetsmiljölagstiftningen.

 3. 18
  maj

  Regional branschträff tekniska installationer

  Best Western Plaza Hotel, Eskilstuna
  IN Östgöta-Sörmlands Regional förening

  Välkommen till Regional Branschträff Tekniska Installationer, Eskilstuna

  Under mötet kommer offentliga aktörer, arbetsgivare, branschorganisationer och utbildare i Sörmland att diskutera branschens kompetensbehov och utmaningar.

 4. 18
  maj

  INSTÄLLT: Lunchträff - Örnsköldsvik

  Scandic Örnsköldsvik, Örnsköldsvik
  IN Mellersta Norrlands Regional förening

  Äntligen öppnar samhället upp!

  Kom och träffa dina kollegor i branschen, få en bit mat och information om det senaste från Installatörsföretagen!

 5. 18
  maj

  IN Skåne & Säker Vatten - Helsingborg

  Restaurang Telegrafen, Norra Storgatan 14, Helsingborg
  IN Skånes Regional förening

  Installatörsföretagens Regionala förening i Skåne i samarbete med Säker Vatten bjuder in till möten med information från Säker Vatten. Mötena hålls i Helsingborg den 18 maj och Malmö den 19 maj med program enligt nedan.