Hoppa till innehåll

Enklare vardag

Företagarfrågor

Underlätta det vardagliga arbetet i din verksamhet genom att ta del av våra uppskattade mallar och vägledande texter inom två fokusområden: Bättre affärer och Bättre arbetssätt.

Bättre affärer

Får du genom att träffa tydliga och bra avtal med din beställare! Här finns mallar och blanketter samt vägledande texter som hjälper dig med vad du bör tänka på för att kunna göra fler och bättre affärer.

 • Bättre affärer - underlättar och driver verksamheten framåt

  OBS! För att komma åt sidorna behöver du vara medlem och inloggad.

  Konsumententreprenader

  När du arbetar för konsumenter är det viktigt att träffa skriftliga avtal och att dokumentera ändrings- och tilläggsarbeten etc under arbetets gång. Läs vad du ska tänka på och hitta mallarna för Konsumententreprenader.

  Kommersiella entreprenader

  För att hjälpa dig att träffa tydliga och bra avtal med din beställare har vi tagit fram vägledande text om vad du bör tänka på samt mallar och blanketter. Se Kommersiella entreprenader.

  Blanketter och mallar

  Blanketter och mallar för såväl konsument som kommersiella entreprenader, materialinköp och service finns under Blanketter och mallar.

  Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill veta mer.

Bättre arbetssätt

Bättre arbetssätt får du genom att alla vet vad som gäller på företaget. Medarbetarguiden innehåller förslag på en företagspolicy, beskrivning av arbetsmiljöarbete, praktiska regler och rutiner som alla medarbetare bör känna till med utgångspunkt från tillämpliga kollektivavtal.

 • Bättre arbetssätt – vardagen blir enklare när alla vet vad som gäller och jobbar lika

  OBS! För att komma åt sidorna behöver du vara medlem och inloggad.

  Bättre arbetssätt får du genom att ha kontroll på alla delar inom företaget som rör personal- och arbetsgivarfrågor. Här finns mallen Medarbetarguide som innehåller allt du behöver för att skapa ett gemensamt arbetssätt på företaget.

  Vägledning till innehållet i medarbetarguiden

  Vägledningen är till nytta både nu när du utarbetar företagets medarbetarguide, men även i framtiden för att enkelt hitta mallar och annan praktisk information som är värdefull för dig som företagare och arbetsgivare, men som inte ingår i själva medarbetarguiden.

  Mall för medarbetarguide

  Här kan du ladda ner medarbetarguiden och instruktionen för mallen. Vi rekommenderar att du tar del av instruktionen innan du sätter igång.

  Beställ tryck från IN Förlag

  Här kan du beställa din medarbetarguide som häften tryckta i A5-format. Beställ enkelt genom att ladda upp filen direkt till tryckeriet.

  Kommunikation och kvittering

  Det är viktigt att kommunicera innehållet i medarbetarguiden. Genom kvittering säkerställer du att dina medarbetare tagit del av den.

MEDLEMSSIDA

Du måste logga in för att se innehållet

Denna sida innehåller mer information som är tillgänglig för Installatörsföretagens medlemmar. Logga in nedanför för att komma åt all information, underliggande sidor och blanketter.

Eller kontakta våra företagsrådgivare för att bli medlem.

 • Kollektivavtal och branschinfo
 • Rådgivning, guider och handböcker
 • Dokumentmallar och blanketter

Bransch

Vi svarar på dina frågor inom installationsteknik och företagande. Välkommen att kontakta oss.

Medlemsservice

Oavsett typ av fråga är du alltid välkommen att kontakta din företagsrådgivare.