Hoppa till innehåll

Entreprenadjuridik

Entreprenadjuridik, Visa alla

Här kan du som installatör hitta information, nyheter och hjälpmedel inom entreprenadjuridik som du kan ha nytta av i din verksamhet. Här finns också material som riktar sig till den som anlitar en installatör.

Kommersiella entreprenader
En ”Kommersiell entreprenad” är en entreprenad där din beställare är en juridisk person, exempelvis ett byggföretag eller en bostadsrättsförening. Här hittar du det viktigaste att ha...
Konsumententreprenader
En ”konsumententreprenad” är en entreprenad där din beställare är privatperson som handlar för ett ändamål som faller utanför näringsverksamhet. Här hittar du det viktigaste att ha...
Materialinköp
När du köper materiel och varor som ska användas i en entreprenad gäller köplagen för köpet, om inte annat har avtalats. Ofta används dock standardavtal som då gäller i stället för...
Blanketter och mallar
Här kan du ladda ned mallar och andra handlingar som kan vara till hjälp i din dagliga verksamhet.
Rådgivning entreprenadjuridik
I ditt medlemskap i Installatörsföretagen ingår rådgivning i entreprenadjuridik. Här hittar du information om vad vi kan hjälpa dig med och hur du kommer i kontakt med oss.
För den som anlitar installatör
Här finns material för den som anlitar en installatör. Använd gärna underlag för kostnadsberäkningar vid arbete på löpande räkning och mall för administrativa föreskrifter.
Aktuella ämnen
På denna sida samlar vi information om aktuella ämnen.
Kalender entreprenadjuridik
 1. 27
  jan

  Höjda materialpriser och uteblivna leveranser

  Webbinarium
  Webbinarium

  Under våren bjuder Installatörsföretagen in till öppna webbinarier inom Entreprenadjuridik. Först ut är detta webbinarie om höjda materialpriser och uteblivna leveranser.

 2. 3
  feb

  Viktiga frågor när du har privatperson som kund

  Webbinarium
  Webbinarium

  Under våren bjuder Installatörsföretagen in till öppna webbinarier inom Entreprenadjuridik, detta under tio torsdagar januari - mars.

 3. 10
  feb

  Så skriver du ett bra anbud

  Webbinarium
  Webbinarium

  Välkommen till ett webbinarium inom Entreprenadjuridik angående hur du skriver ett bra anbud.

Nyheter entreprenadjuridik

Informera om ångerrätten på rätt sätt

29 april 2020

Entreprenadjuridik Om du ingår avtal med konsumenter på ett sätt som gör att avtalet omfattas av en lagstadgad ångerrätt är det viktigt att du informerar konsumenten om ångerrätten på rätt sätt. Vi har tagit fram en steg-för-steg-guide för att hjälpa dig.