Hoppa till innehåll

Coronaviruset – information till dig som medlem

Corona, Visa alla

För dig som medlem har Installatörsföretagen sammanställt information med anledning av coronaviruset, covid-19. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

Senast uppdaterat

  • Alla som kan bör återigen arbeta hemifrån – enligt rekommendation från regering och Folkhälsomyndigheten. Läs mer om det och övriga nu gällande rekommendationer på Folkhälsomyndighetens hemsida.

  • Regeringen återinför vissa stöd retroaktivt från den 1 december. Bland annat rör det stöd för högre sjuklönekostnader, kompensation för karensavdrag samt möjlighet till vård av barn (vab) vid en eventuell skolstängning. Mer information hittar du här.

  • Kravet på läkarintyg vid ansökan om smittbärarpenning slopas återigen. Läs mer om detta här.

För status om coronaviruset hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten. Vi rekommenderar våra medlemsföretag att alltid utgå från Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer som uppdateras kontinuerligt.

Kontakta oss

Via mejl: radgivning@in.se

Vill du hellre ringa så kan du göra det varje vardag kl. 8-16.00

  • Entreprenadjuridik: +46 8 762 75 15
  • Arbetsrätt och företagsrådgivning: +46 8 762 75 10
Coronaviruset – arbetsgivarfrågor
Här finns information till dig som arbetsgivare med anledning av coronaviruset. Vi på Installatörsföretagen jobbar hårt för att stötta våra medlemsföretag med information och...
Coronaviruset – entreprenadjuridik
Här finns svar på vanliga frågor om juridiska konsekvenser när coronaviruset påverkar dina projekt och entreprenader.
Coronaviruset – företagande
Här finns information till dig som företagare med anledning av coronaviruset. Vi på Installatörsföretagen jobbar hårt för att stötta våra medlemsföretag med information och rådgivnin...
Nyheter coronaviruset

Nya krav på butiksägare från den 23, samt den 1 december

21 december 2021

Corona Alla typer av butiker förväntas följa Folkhälsomyndighetens nya krav om åtgärder för att minska trängsel från den 23 december 2021. Länsstyrelsen är tillsynsmyndighet och kommer utgå ifrån Folkhälsomyndighetens tillsynsvägledning.

Corona-ersättningar återinförs

15 december 2021

Arbetsgivarfrågor Regeringen kommer föreslå att flera corona-relaterade ersättningar återinförs eller förlängs på grund av den ökade smittspridningen. Åtgärderna föreslås gälla retroaktivt från den 1 december.