Hoppa till innehåll

Coronaviruset – information till dig som medlem

Arbetsgivarfrågor, Visa alla

För dig som medlem har Installatörsföretagen sammanställt information med anledning av coronaviruset, covid-19. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

Senast uppdaterat

  • Arbetsgivaravgiften för unga mellan 18 och 23 år sätts tillfälligt ner, läs mer här. Har du lämnat in deklaration för januari kan du begära omprövning.
  • Vid eventuell testning för coronaviruset är det viktigt att det görs med hänsyn till de anställdas personliga integritet. På Installationsavtalets område rekommenderas medlemsföretagen följa den rutin som sedan tidigare finns för exempelvis drogtester. Läs mer här
  • Om en arbetstagare smittas av covid-19 på arbetet ska en anmälan om allvarligt tillbud göras till Arbetsmiljöverket. Mer information hittar du här.
  • Nu finns det uppdaterade mallar och guider för korttidspermittering/korttidsarbete för våra avtalsområden. Du hittar materialet för just ditt avtal här.

För status om coronaviruset hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten. Vi rekommenderar våra medlemsföretag att alltid utgå från Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer som uppdateras kontinuerligt.

Kontakta oss

Via mail: radgivning@in.se

Vill du hellre ringa så kan du göra det varje vardag kl. 8-16.00

  • Entreprenadjuridik: +46 8 762 75 15
  • Arbetsrätt och företagsrådgivning: +46 8 762 75 10
Coronaviruset – arbetsgivarfrågor
Här finns information till dig som arbetsgivare med anledning av coronaviruset. Vi på Installatörsföretagen jobbar hårt för att stötta våra medlemsföretag med information och...
Coronaviruset – entreprenadjuridik
Här finns svar på vanliga frågor om juridiska konsekvenser när coronaviruset påverkar dina projekt och entreprenader.
Coronaviruset – företagande
Här finns information till dig som företagare med anledning av coronaviruset. Vi på Installatörsföretagen jobbar hårt för att stötta våra medlemsföretag med information och rådgivnin...
Nyheter coronaviruset

Coronaviruset – senaste nytt

23 oktober 2020

Corona Fortsätt håll dig uppdaterad kring vad som gäller med anledning av coronaviruset. Nedan hittar du de senaste nyheterna och förändringarna av gällande regler.

Boende med smittad av covid-19 kan bli satta i karantän

08 oktober 2020

Corona Efter nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten kan hela hushåll sättas i karantän vid risk för smitta av coronaviruset. Personer som bor tillsammans med någon som konstaterats vara smittad, ska betraktas som möjliga sjukdomsfall och kan omfattas av nya förhållnin...