Hoppa till innehåll

Coronaviruset – information till dig som medlem

Corona, Visa alla

För dig som medlem har Installatörsföretagen sammanställt information med anledning av coronaviruset, covid-19. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

Senast uppdaterat

  • Nu finns information om vad som gäller kring vaccinering och testning – läs mer här!
  • Vad behöver du som arbetsgivare tänka på när vi går tillbaka till våra arbetsplatser – läs mer här!
  • Sjukintyg, för rätt till sjuklön från dag 8 i sjukperioden, återinförs från och med den 1 oktober. Sjuklönelagen återgår till ordinarie lydelse. Läs mer här.
  • Slutdatum för coronastöd i form av bland annat ersättning för höga sjuklönekostnader, ersättning för karensavdrag samt läkarintygsfri tid är i de flesta fall den 30 september. Mer information hittar du här.

För status om coronaviruset hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten. Vi rekommenderar våra medlemsföretag att alltid utgå från Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer som uppdateras kontinuerligt.

Kontakta oss

Via mejl: radgivning@in.se

Vill du hellre ringa så kan du göra det varje vardag kl. 8-16.00

  • Entreprenadjuridik: +46 8 762 75 15
  • Arbetsrätt och företagsrådgivning: +46 8 762 75 10
Coronaviruset – arbetsgivarfrågor
Här finns information till dig som arbetsgivare med anledning av coronaviruset. Vi på Installatörsföretagen jobbar hårt för att stötta våra medlemsföretag med information och...
Coronaviruset – entreprenadjuridik
Här finns svar på vanliga frågor om juridiska konsekvenser när coronaviruset påverkar dina projekt och entreprenader.
Coronaviruset – företagande
Här finns information till dig som företagare med anledning av coronaviruset. Vi på Installatörsföretagen jobbar hårt för att stötta våra medlemsföretag med information och rådgivnin...
Nyheter coronaviruset

Möjligheten att korttidspermittera anställda förlängs

02 juli 2021

Corona Riksdagen beslutade den 23 juni 2021 om att förlänga reglerna om korttidsstödet till den 30 september 2021. Det innebär att företag som drabbas särskilt av pandemin får en fortsatt möjlighet att ansöka om stöd från staten för sina lönekostnader.

Förlängning av coronastöd

30 juni 2021

Corona Riksdagen har beslutat att förlänga flera coronastöd, bland annat rätten till ersättning för arbetsgivares höga sjuklönekostnader. Nytt slutdatum är den 30 september 2021.

Graviditetspenning kan förstärkas

23 juni 2021

Corona Graviditetspenning, m a av covid-19, kompletteras tillfälligt med ersättning via AGS. Därigenom kan gravida anställda som, efter riskbedömning, avstängs från arbetet på grund av risk för skadlig exponering avseende covid-19, få en kompletterad graviditetspenning.