Hoppa till innehåll

Anställning och anställnings upphörande

Anställning, Visa alla

Kollektivavtalen, Lagen om anställningsskydd (LAS), EG rätten, företagets egna reglementen och policies samt det enskilda anställningsavtalet innehåller samtliga regler som kan eller ska tillämpas på den enskilda anställningen.

Anställning
Det finns två huvudsakliga anställningsformer, tillsvidareanställning (fast anställning) och tidsbegränsad anställning. Vilka anställningsformer man som arbetsgivare inom...
Anställnings upphörande
Ett anställningsavtal kan som huvudregel sägas upp av såväl den anställde som av arbetsgivaren.
Utvecklingssamtal
Utvecklingssamtalet är ett samtal mellan arbetsgivare och medarbetare, där syftet är att bidra till ett gott affärsresultat och arbetsklimat, skapa gemensamma mål och resultera i en...
Nyheter

Coronaviruset – senaste nytt

23 oktober 2020

Corona Fortsätt håll dig uppdaterad kring vad som gäller med anledning av coronaviruset. Nedan hittar du de senaste nyheterna och förändringarna av gällande regler.

Har du reviderat din UE-förteckning?

15 oktober 2020

Arbetsgivarfrågor Byggnads har aviserat att de kommer genomföra utökade kontroller av företags underentreprenörslista (så kallad UE-förteckning). Med anledning av det vill vi påminna dig om anmälan och revidering av UE-förteckningen till Byggnads.

Boende med smittad av covid-19 kan bli satta i karantän

08 oktober 2020

Corona Efter nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten kan hela hushåll sättas i karantän vid risk för smitta av coronaviruset. Personer som bor tillsammans med någon som konstaterats vara smittad, ska betraktas som möjliga sjukdomsfall och kan omfattas av nya förhållnin...
Kalender
 1. 27
  okt

  Global Sustainable Technology and Innovation Community conference

  Digital konferens
  Seminarie

  Installatörsföretagens utbildningsexpert Pär Lundström medverkar i den digitala konferensen Global Sustainable Technology and Innovation Community under programpunkten "Incentivising tech development to realize the Green Deal”. Hela konferensen är på engelska.

 2. 28
  okt

  Nya branschregler för säkra vatteninstallationer

  Digitalt seminarium
  IN Örebro-Värmlands Regional förening

  Installatörsföretagens regionala förening Örebro Värmland bjuder in till kostnadsfri digital information om de nya branschregler för säkra vatteninstallationer.

  Var femte år uppdateras Branschregler Säker Vatteninstallation, vilket innebär att nya regler börjar tillämpas den 1 januari 2021.

 3. 2
  nov

  Färdplan 2045 "Nu blickar vi framåt"

  Digitalt evenemang
  Seminarie

  Välkomna till en inspirationsdag full av goda exempel. Vi som arbetar med hållbarhet inom byggsektorn spelar en stor roll vid återstarten av Sverige. Nu har vi möjlighet att påverka för att tillsammans skapa den gröna omstarten som krävs för en hållbar framtid!

 4. 3
  nov

  Gilla jobbet

  Digitalt event
  Seminarie

  Den 3 november är det dags för Gilla jobbet, som i år är i digital form. Temat är inte helt oväntat coronarelaterad arbetsmiljö.

 5. 3
  nov

  Säker El Örebro Värmland

  Digitalt seminarium
  IN Örebro-Värmlands Regional förening

  Installatörsföretagens regionala förening Örebro Värmland bjuder in till kostnadsfri digital utbildning Säker El för El, VS och Ventilation.
  Vi informerar även om Elsäkerhetsledare och montör med kontrolluppgift.

  Ta chansen att säkerställa att du och ditt företag/organisation har koll på de krav om egenkontroll som ställs genom Elsäkerhetslagen. Missa inta att lagen även omfattar dig inom VVS som gör inkoppling och urkoppling.

Medlemsservice

Oavsett typ av fråga är du alltid välkommen att kontakta din företagsrådgivare.

Arbetsmarknad

Vi svarar på frågor inom arbetsrätt och kollektivavtal. Välkommen att kontakta oss!