Hoppa till innehåll

Anställning och anställnings upphörande

Anställning, Visa alla

Kollektivavtalen, Lagen om anställningsskydd (LAS), EG rätten, företagets egna reglementen och policies samt det enskilda anställningsavtalet innehåller samtliga regler som kan eller ska tillämpas på den enskilda anställningen.

Anställning
Det finns två huvudsakliga anställningsformer, tillsvidareanställning (fast anställning) och tidsbegränsad anställning. Vilka anställningsformer man som arbetsgivare inom...
Anställnings upphörande
Ett anställningsavtal kan som huvudregel sägas upp av såväl den anställde som av arbetsgivaren.
Utvecklingssamtal
Utvecklingssamtalet är ett samtal mellan arbetsgivare och medarbetare, där syftet är att bidra till ett gott affärsresultat och arbetsklimat, skapa gemensamma mål och resultera i en...
Nyheter

Räkna med 24-åringarna i lönerapporten till Fora

18 januari 2021

Arbetsgivarfrågor Den sänkta inträdesåldern till Forapensionen gör att 24-åringar nu ska ingå i lönesumman arbetsgivaren rapporterar till Fora. Det beror på att Överenskommelsen om pensioner och försäkringar mellan Svenskt Näringsliv, LO och PTK nu slutgiltigt är antagen av samtliga avtal...

När anställda snöar inne

12 januari 2021

Arbetsgivarfrågor Stora mängder snö kan ställa till det. Det kan exempelvis innebära problem för arbetstagare att ta sig till sin arbetsplats. Men vad gäller egentligen när arbetstagare får det svårare än vanligt att ta sig till jobbet?

Finfa blir Avtalat

08 januari 2021

Arbetsgivarfrågor Som arbetsgivare med kollektivavtal inom privat sektor ger du bra förmåner till dina anställda: tjänstepension och försäkringar. För att göra det enklare för dig har Avtalat tagits fram. En ny plattform för administration av kollektivavtalad tjänstepension och försäkring.
Kalender
 1. 1
  dec

  Utbildning till industrielektriker

  Webbinarium: kurs
  Utbildning

  Industrielektriker är ett bristyrke. Det är ett spännande, rörligt och varierande arbete och är ofta fritt inom ditt team. Med INSUs breda utbildning får du en unik ingång i en ny yrkesroll.

 2. 21
  jan

  Lokala, regionala, nationella klimatinitiativ – så samverkar vi och skalar upp för att nå klimatmålen i förtid

  Webbinarium
  Branschfrågor

  Samtidigt som det bubblar av initiativkraft och klimatinitiativ bland kommuner, städer och regioner vill Fossilfritt Sveriges nu ta de nationella färdplanerna till regional nivå. Men vilka utmaningar möter dessa lokala och regionala klimatinitiativ och hur kan samverkan och stöd ges för att kopiera och skala upp lokala och regionala klimatinitiativ över hela Sverige för att vi snabbare ska nå våra klimatmål?

 3. 26
  jan

  Entreprenadjuridisk kurs - IN Sydöstra Sverige

  Webbinarium: Kurs
  IN Sydöstra Sveriges Regional förening

  Installatörsföretagen regionala förening Sydöstra Sverige bekostar kursen för medlemsföretagen i regionen. Kursen är förlagd till 2 halvdagar, tisdagen 26/1 och torsdagen 28/1, och du får grundläggande kunskaper om vilka rättigheter och skyldigheter du har i ett normalt entreprenadavtal.

 4. 26
  jan

  Introduktionskurs för nya medlemmar region Stockholm

  Webbinarium: Introduktion
  Webbinarium

  Under en halvdag kommer din lokala företagsrådgivare hålla en introduktionskurs om hur du får tag i oss och vad vi kan hjälpa dig med, såsom stöd i kniviga entreprenadjuridiska frågor, funderingar kring era kollektivavtal, förhandlingshjälp, rabattavtal, nätverk, anpassade utbildningar, kurser med mera.

 5. 26
  jan

  Privatpersoner som kund

  Webbinarium
  IN Östgöta-Sörmlands Regional förening

  Ett webbinarium där vi går igenom viktiga saker du behöver tänka på när du jobbar med privatperson som kund.

Medlemsservice

Oavsett typ av fråga är du alltid välkommen att kontakta din företagsrådgivare.

Arbetsmarknad

Vi svarar på frågor inom arbetsrätt och kollektivavtal. Välkommen att kontakta oss!