Hoppa till innehåll

Arbetsgivarguiden

Anställning, Visa alla

Här finns stöd i arbetsgivarrollen. Här finns de olika kollektivavtalen om löner och allmänna anställningsvillkor, med Installatörsföretagens kommentarer. Här finns lagstiftningen som berör anställningsförhållanden; hjälp för jämställdhet och i att motverka trakasserier; en orientering i pensioner och försäkringarna samt mycket annat bra för arbetsgivaren. Nyheter och dokument hittar du längre ner på sidan.

Kollektivavtal
Ta del av guiderna för Installationsavtalet, Teknikinstallationsavtalet och Tjänstemannaavtalet.
Blanketter
Anställning, permittering, avsked för TIA och Tjänstemannaavtalet.
Dataskyddsförordningen
Missa inte checklistan inför nya lagen.
Anställning och anställnings upphörande
Kollektivavtalen, Lagen om anställningsskydd (LAS), EG rätten, företagets egna reglementen och policies samt det enskilda anställningsavtalet innehåller samtliga regler som kan eller...
Coronaviruset
Installatörsföretagen har sammanställt informationen nedan i anledning av Coronaviruset, covid-19, som sprids över världen.
Nyheter

Nytt byggavtal - parterna accepterade medlarnas förslag

26 november 2020

Avtal 20 Byggnads varslade Byggföretagen om varsel, detta då avtalsförhandlingarna dem emellan strandade. Medlarna har nu återkommit med en hemställan, ett avtalsförslag, som har accepterats av båda parter. Därmed är Byggnads strejk avvärjd.

Regler för arbetstidsbank under julen

24 november 2020

Anställning Nu är det hög tid att se över förläggningen av tid från arbetstidsbanken på Installationsavtalet område. De elektriker inom avtalsområdet som inte tagit ut 16 timmar i betald ledighet under året, har rätt att få ut kvarvarande timmar i samband med jul-, nyår- och tretton...

Målarna varslar Måleriförbundet

20 november 2020

Avtal 20 Fackförbundet Målarna har den 20 november varslat arbetsgivarorganisationen Måleriföretagen. Varslet gäller stridsåtgärder från och med den 1 december 2020.

Semesterregler under julen

20 november 2020

Arbetsgivarfrågor I samband med jul, nyår och trettonhelgen brukar antalet frågor kring semester öka, därför har vi sammanställt information om detta. Om företaget vill lägga ut intjänade semesterdagar under mellandagarna för vissa anställda, måste du som företagare samråda med de berörda...

Installationsavtalet – nytt avtal på plats

19 november 2020

Arbetsgivarfrågor Vi på Installatörsföretagen och Svenska Elektrikerförbundet (SEF) är överens – ett nytt Installationsavtal har tecknats. Avtalet löper över 29 månader, ersätter nuvarande avtal och följer märket på 5,4 %. Vi är glada över överenskommelsen, men besvikna över att SEF avvis...
Kalender
 1. 1
  dec

  Digital introduktionskurs för nya medlemmar region Uppsala-Västerås

  Webbinarium: introduktion
  Medlemskap

  Under en förmiddag kommer din lokala företagsrådgivare hålla en introduktionskurs om hur du får tag i oss och vad vi kan hjälpa dig med, såsom stöd i kniviga entreprenadjuridiska frågor, funderingar kring era kollektivavtal, förhandlingshjälp, rabattavtal, nätverk, anpassade utbildningar, kurser med mera.

 2. 1
  dec

  Vad händer inom digitalisering inom byggbranschen i dag?

  Webbinarium
  Om Installatörsföretagen

  Mycket händer inom digitalisering inom byggbranschen. Få koll på det som händer genom att delta på webbinarium den 1 december där Olle Samuelson, verksam inom SBUF och forsknings- och innovationsstrateg vid IQ Samhällsbyggnad, berättar kring de digitaliseringsinitiativ som i dag drivs inom både bygg- och installationsbranschen.

 3. 4
  dec

  Leverantörsdialog: Energieffektivisering vid offentlig upphandling

  Webbinarium
  Om Installatörsföretagen

  Välkommen till leverantörsdialog om en modell för upphandling av energieffektiviseringsprojekt inom offentlig sektor. Offentlig sektor har miljarder skäl att spara och du som leverantör har miljarder skäl att delta i arbetet!

 4. 7
  dec

  Inställt! Introduktionskurs för nya medlemmar region Sydost

  Madame Gummifabriken, Jönköpingsvägen 15, Värnamo
  Medlemskap

  Under en halvdag kommer din lokala företagsrådgivare hålla en introduktionskurs om hur du får tag i oss och vad vi kan hjälpa dig med, såsom stöd i kniviga entreprenadjuridiska frågor, funderingar kring era kollektivavtal, förhandlingshjälp, rabattavtal, nätverk, anpassade utbildningar, kurser med mera.

 5. 8
  dec

  Inbjudan Nya branschregler Säkra Vatteninstallationer - Göteborg & Västra Sverige

  Webbinarium
  Seminarie

  Installatörsföretagens Regionala föreningar i Göteborg och Västra Sverige bjuder in till kostnadsfri digital information om de nya branschreglerna för säkra vatteninstallationer som träder ikraft 1 januari 2021.

Medlemsservice

Oavsett typ av fråga är du alltid välkommen att kontakta din företagsrådgivare.

Arbetsmarknad

Vi svarar på frågor inom arbetsrätt och kollektivavtal. Välkommen att kontakta oss!