Hoppa till innehåll

Arbete i Europa

Företagarfrågor

Den inre marknaden med fri rörlighet för varor, tjänster, kapital och personer, är en av grundstenarna i EU-samarbetet och ska leda till ökad tillväxt och ekonomisk utveckling i såväl Sverige som i Europa. Nu finns alla möjligheter för din verksamhet att dra nytta av Sveriges medlemskap i EU. För dig som vill ta denna affärsmöjlighet har vi sammanställt informationen på dessa sidor.

Den inre marknaden

För ditt företagande kan det innebära stora möjligheter om du vill nyttja det utrymme som den inre marknaden ger. Redan idag går ca 70 % av Sveriges export av varor och tjänster till den inre marknaden. Det är ungefär 500 miljoner invånare och 20 miljoner företag som du kan dra nytta av i ditt företagande. Målet för EU är att du som företagare ska kunna arbeta lika enkelt i till exempel Danmark, Norge eller Finland som på vilken ort som helst i Sverige.

Europa lägger stor vikt vid ständig utveckling av den inre marknaden. Varje land är till exempel skyldigt att upprätta kontaktpunkter. Här ska du enkelt via internet kunna sätta dig in i vilka nationella regler du behöver känna till för att etablera ditt företag eller tillfälligt erbjuda företagets tjänster.

Du kan läsa mer i vår guide för respektive grannland Norge, Danmark och Finland eller se EU-kommissionens video om kontaktpunkter nedan.

Har du frågor kring tillfälligt arbete och/eller etablering inom Europa, eller har du förslag på förändringar eller utökat innehåll på sidan, kontakta oss gärna.

Se EU-kommissionens video om kontaktpunkter.

Medlemsservice

Oavsett typ av fråga är du alltid välkommen att kontakta din företagsrådgivare.

Arbetsmarknad

Vi svarar på frågor inom arbetsrätt och kollektivavtal. Välkommen att kontakta oss!