Hoppa till innehåll
Arbetsgivarguiden
Här finns stöd i arbetsgivarrollen. Här finns de olika kollektivavtalen om löner och allmänna anställningsvillkor, med Installatörsföretagens kommentarer. Här finns lagstiftningen so...
Kollektivavtal
Vi på Installatörsföretagen är en del av den svenska modellen och tecknar kollektivavtal med flera fackliga förbund. Genom våra kollektivavtal uppnås branschanpassade regler som ger...
Arbetsmiljö och säkerhet
Företagets arbete med arbetsmiljö och säkerhet är alltid i fokus för Installatörsföretagen och vi samverkar med er medlemsföretag, samt våra med- och motparter, för att ge er bra...
Företagande
Under företagande hittar du entreprenadrättslig rådgivning, vägledande texter kring verktyg och mallar, lönsamhetssnurra och annat material som du behöver för att göra din vardag...
Arbete i Europa
Den inre marknaden med fri rörlighet för varor, tjänster, kapital och personer, är en av grundstenarna i EU-samarbetet och ska leda till ökad tillväxt och ekonomisk utveckling i såvä...
Jämställdhet
Du som arbetsgivare har skyldighet att uppfylla de krav Diskrimineringslagen ställer. Nyttan med det här arbetet är att det också stärker din attraktionskraft som arbetsgivare och...
Nyheter

Semesterfrågor inför storhelgerna

17 november 2021

Arbetsgivarfrågor Semesterutläggning eller stängd firma vid jul, nyår och trettonhelgen? Vill du lägga ut intjänade semesterdagar under mellandagarna, måste du samråda med din anställda i god tid före. Vill du stänga hela firman, måste du förhandla med facken.

När anställda snöar inne

16 november 2021

Arbetsgivarfrågor Stora mängder snö kan ställa till det. Det kan exempelvis innebära problem för arbetstagare att ta sig till sin arbetsplats. Men vad gäller egentligen när arbetstagare får det svårare än vanligt att ta sig till jobbet?
Relaterat innehåll
 • Möt oss på Building Sustainability 2021

  Nyhet

  Sista chansen att anmäla dig! Den 30 november till 1 december pågår Building Sustainability 2021. En konferens om hållbart samhällsbyggande på Stockholm Waterfront. Vi är medarrangörer och finns naturligtvis på plats. Besök oss i vår monter eller lyssna till när Helen Aristondo Magnussonsom pratar om klimatdeklarationer.

 • Nya ID06-kort kräver ny hårdvara

  Nyhet

  ID06 inför ny kortstandard. Med de nya korten kan man på sikt använda biometrisk avläsning. Det ökar säkerheten markant. För att avläsa de nya korten krävs en ny hårdvara.

 • Sänkta ITP-kostnader för arbetsgivarna 2022

  Nyhet

  Alectas styrelse har beslutat att införa en premierabatt för förmånsbestämd ålders- och familjepension samt att fortsätta ge premierabatt för riskförsäkringar. Samtidigt värdesäkras de förmånsbestämda pensionerna.

 • Semesterfrågor inför storhelgerna

  Nyhet

  Semesterutläggning eller stängd firma vid jul, nyår och trettonhelgen? Vill du lägga ut intjänade semesterdagar under mellandagarna, måste du samråda med din anställda i god tid före. Vill du stänga hela firman, måste du förhandla med facken.

 • Vad gäller vid sena eller uteblivna leveranser av material?

  Nyhet

  Många medlemsföretag har på senare tid drabbats av sena eller uteblivna leveranser av material. Denna text beskriver vad du som entreprenör bör tänka på om du drabbas av leveransstörningar. Du behöver logga in för att läsa texten.

 • Lucia, julbord och festligheter – så ser arbetsgivaransvaret ut

  Nyhet

  I december är det vanligt att bjuda personalen på företagsfestligheter. Alla har ju naturligtvis ansvar för sitt eget uppträdande, men glöm inte att ditt ansvar som arbetsgivare även gäller vid dessa tillfällen.

 • När anställda snöar inne

  Nyhet

  Stora mängder snö kan ställa till det. Det kan exempelvis innebära problem för arbetstagare att ta sig till sin arbetsplats. Men vad gäller egentligen när arbetstagare får det svårare än vanligt att ta sig till jobbet?

 • 2020 gav ökad effektivitet och lönsamhet för installationsbranschen

  Nyhet 2020 var på många sätt ett år fyllt av utmaningar. Pandemiåret till trots har installationsbranschen mycket att glädjas åt vid summering och analys av bokslut för räkenskapsåret 2020. Nyckeltalen visar bland annat tillväxt, bättre effektivitet samt bättre lönsamhet.
 • Entreprenadindex för oktober 2021

  Nyhet

  Entreprenadindex är ett opartiskt och objektivt verktyg för att mäta kostnadsutvecklingen för installationer. Uppgifterna kommer från SCB och vi levererar Entreprenadindex kostnadsfritt till dig som medlem runt den 15:e månaden efter. Här kan ni se den senaste statistiken.

 • LO och Svenskt Näringsliv överens om LAS

  Nyhet LO:s styrelse och Svenskt Näringsliv är överens vad gäller anställningsskydd (LAS), omställning och studiestöd. Men även om LO ställt sig bakom LAS-överenskommelsen är det nu upp till varje enskilt fackförbund att ansluta sig till uppgörelsen eller inte.