Hoppa till innehåll
Arbetsgivarguiden
Här finns stöd i arbetsgivarrollen. Här finns de olika kollektivavtalen om löner och allmänna anställningsvillkor, med Installatörsföretagens kommentarer. Här finns lagstiftningen so...
Kollektivavtal
Vi på Installatörsföretagen är en del av den svenska modellen och tecknar kollektivavtal med flera fackliga förbund. Genom våra kollektivavtal uppnås branschanpassade regler som ger...
Arbetsmiljö och säkerhet
Företagets arbete med arbetsmiljö och säkerhet är alltid i fokus för Installatörsföretagen och vi samverkar med er medlemsföretag, samt våra med- och motparter, för att ge er bra...
Företagande
Under företagande hittar du entreprenadrättslig rådgivning, vägledande texter kring verktyg och mallar, lönsamhetssnurra och annat material som du behöver för att göra din vardag...
Arbete i Europa
Den inre marknaden med fri rörlighet för varor, tjänster, kapital och personer, är en av grundstenarna i EU-samarbetet och ska leda till ökad tillväxt och ekonomisk utveckling i såvä...
Jämställdhet
Du som arbetsgivare har skyldighet att uppfylla de krav Diskrimineringslagen ställer. Nyttan med det här arbetet är att det också stärker din attraktionskraft som arbetsgivare och...
Nyheter

Entreprenadindex för augusti 2021

14 september 2021

Företagarfrågor Entreprenadindex är ett opartiskt och objektivt verktyg för att mäta kostnadsutvecklingen för installationer. Uppgifterna kommer från SCB och vi levererar Entreprenadindex kostnadsfritt till dig som medlem runt den 15:e månaden efter. Här kan ni se den senaste statistiken.

Samlat om avtalsförsäkringarna

27 augusti 2021

Arbetsgivarfrågor Nu efter sommaren ska sommarpersonal avrapporteras, Fora börjar debitera för TRR igen och försäkringsvillkoren är uppdaterade. Den 27 september är det dags att fira Tjänstepensionens dag.

Behöver du återanställa?

27 augusti 2021

Arbetsgivarfrågor Ser hösten ljusare ut och du glädjande nog behöver anställa personal efter att ha haft arbetsbrist? Kom ihåg att det finns något som heter återanställningsrätt.
Relaterat innehåll
 • Entreprenadjuridisk kurs - IN Göteborg och IN Västra Sverige

  Webbinarium: Kurs 11 okt 2021 08:00 - 11 okt 2021 12:00
  Kalender

  Installatörsföretagens Regionala föreningar i Göteborg och i Västra Sverige bjuder in till Entreprenadjuridisk kurs för dig som är medlem i Göteborg eller i Västra Sverige.

  Kursen är upplagd på två halvdagar, 11 och 13 oktober, kl. 08.00 - 12.00, och du får grundläggande kunskaper om vilka rättigheter och skyldigheter du har i ett normalt entreprenadavtal.

 • Vad kan du göra om ditt material blir dyrare att köpa in?

  Nyhet

  Många av våra medlemsföretag råkar ut för stora prisökningar på material i sina entreprenader. Vi har samlat råd och tips om vad du kan göra om det händer i din entreprenad.

 • Entreprenadindex för augusti 2021

  Nyhet

  Entreprenadindex är ett opartiskt och objektivt verktyg för att mäta kostnadsutvecklingen för installationer. Uppgifterna kommer från SCB och vi levererar Entreprenadindex kostnadsfritt till dig som medlem runt den 15:e månaden efter. Här kan ni se den senaste statistiken.

 • Gör din och branschens röst hörd i Företagarpanelen

  Nyhet

  Svenskt Näringsliv har en företagarpanel som ligger till grund för deras regionala och nationella opinionsbildning. Hjälp oss att göra installationsbranschens röst och behov synlig genom att delta!

 • Kollektivavtal

  Webbsida

  Vi på Installatörsföretagen är en del av den svenska modellen och tecknar kollektivavtal med flera fackliga förbund. Genom våra kollektivavtal uppnås branschanpassade regler som ger våra medlemsföretag ett regelverk anpassat för just våra branschers förutsättningar.

 • I framtiden söker vi efter rätt förmågor

  Nyhet

  I Installatörspoddens sjätte avsnitt fokuserar vi på morgondagens installationsbransch. Hur kommer branschen förändras? Hur borde du som företagare tänka vid nyrekrytering? Och hur ska vi få in fler personer i branschen? Du hittar den där poddar finns.

 • Har vardagsvanor ersatt semesterovanor och sommardrickande?

  Nyhet

  Innan semestern gick vi ut med en nyhet om alkohol och semester och vikten av att arbeta förebyggande. Det är viktigt att ta tag i det nu igen så att en eventuellt ökad konsumtion av alkohol under ledigheten inte övergår i missbruk och misskötsamhet.

 • Viktiga frågor när du har privatperson som kund - IN Sydöstra Sverige

  Webbinarium 21 sep 2021 09:30 - 21 sep 2021 12:00
  Kalender

  Installatörsföretagens Regionala förening i Sydöstra Sverige bjuder in till digitalt seminarium om viktiga saker du behöver tänka på när du har privatperson som kund

 • Samlat om avtalsförsäkringarna

  Nyhet

  Nu efter sommaren ska sommarpersonal avrapporteras, Fora börjar debitera för TRR igen och försäkringsvillkoren är uppdaterade. Den 27 september är det dags att fira Tjänstepensionens dag.

 • Behöver du återanställa?

  Nyhet

  Ser hösten ljusare ut och du glädjande nog behöver anställa personal efter att ha haft arbetsbrist? Kom ihåg att det finns något som heter återanställningsrätt.