Hoppa till innehåll
Avtalsrörelsen 2020
Nya kollektivavtal ska förhandlas fram för många medarbetare i nom svenska företag och här kan du ta del av all information gällande Installatörsföretagens...
Arbetsgivarguiden
Här finns stöd i arbetsgivarrollen. Här finns de olika kollektivavtalen om löner och allmänna anställningsvillkor, med Installatörsföretagens kommentarer. Här finns lagstiftningen so...
Kollektivavtal
Organisationerna på arbetsmarknaden, fackföreningarna och arbetsgivarorganisationerna, hanterar frågor om löner och andra anställningsvillkor genom att teckna kollektivavtal.
Arbetsmiljö och säkerhet
Företagets arbete med arbetsmiljö och säkerhet är alltid i fokus för Installatörsföretagen och vi samverkar med er medlemsföretag, samt våra med- och motparter, för att ge er bra...
Företagande
Under företagande hittar du entreprenadrättslig rådgivning, vägledande texter kring verktyg och mallar, lönsamhetssnurra och annat material som du behöver för att göra din vardag...
Arbete i Europa
Den inre marknaden med fri rörlighet för varor, tjänster, kapital och personer, är en av grundstenarna i EU-samarbetet och ska leda till ökad tillväxt och ekonomisk utveckling i såvä...
Nyheter

Coronaviruset – senaste nytt

23 oktober 2020

Corona Fortsätt håll dig uppdaterad kring vad som gäller med anledning av coronaviruset. Nedan hittar du de senaste nyheterna och förändringarna av gällande regler.

Har du reviderat din UE-förteckning?

15 oktober 2020

Arbetsgivarfrågor Byggnads har aviserat att de kommer genomföra utökade kontroller av företags underentreprenörslista (så kallad UE-förteckning). Med anledning av det vill vi påminna dig om anmälan och revidering av UE-förteckningen till Byggnads.

Entreprenadindex för september 2020

14 oktober 2020

Företagarfrågor Entreprenadindex är ett opartiskt och objektivt verktyg för att mäta kostnadsutvecklingen för installationer. Uppgifterna kommer från SCB och vi levererar Entreprenadindex kostnadsfritt till dig som medlem senast den 15:e månaden efter. Här kan ni se den senaste statisti...
Relaterat innehåll
 • Coronaviruset – senaste nytt

  Nyhet

  Fortsätt håll dig uppdaterad kring vad som gäller med anledning av coronaviruset. Nedan hittar du de senaste nyheterna och förändringarna av gällande regler.

 • Få koll på den kollektivavtalade pensionen

  Nyhet

  Vill du på ett enkelt sätt öka kunskapen bland dina medarbetare om vilken löneförmån den kollektivavtalade pensionen är? Då kan du tipsa dem om Collectums nyhetsbrev som skickas ut två gånger per år.

 • Branschstatistik el och VVS 2019 pdf

 • Inbjudan Nya branschregler Säkra Vatteninstallationer - Göteborg & Västra Sverige

  Digitalt seminarium 08 dec 2020 08:00 - 08 dec 2020 10:00
  Kalender

  Installatörsföretagens Regionala föreningar i Göteborg och Västra Sverige bjuder in till kostnadsfri digital information om de nya branschreglerna för säkra vatteninstallationer som träder ikraft 1 januari 2021.

 • LAS-förhandlingarna strandade - Parterna nådde inte hela vägen

  Nyhet

  Parterna har ytterligare en gång försökt att nå en överenskommelse kring lagen om anställningsskydd (LAS). Trots bra förhandlingar nådde parterna inte heller denna gång hela vägen fram. Ansvaret faller nu än en gång tillbaka på politikerna.

 • Säker El Göteborg och Västra Sverige

  Digital utbildning 26 nov 2020 09:30 - 26 nov 2020 11:30
  Kalender

  Installatörsföretagens regionala föreningar Göteborg och Västra Sverige bjuder in till kostnadsfri digital utbildning Säker El för El, VS och Ventilation.

  Vi informerar även om Elsäkerhetsledare och montör med kontrolluppgift.

 • Inbjudan Nya branschregler Säkra Vatteninstallationer - Mellersta Norrland

  Digitalt seminarium 17 nov 2020 08:00 - 17 nov 2020 10:00
  Kalender

  Installatörsföretagens Regionala förening i Mellersta Norrland bjuder in till kostnadsfri digital information om de nya branschreglerna för säkra vatteninstallationer som träder ikraft 1 januari 2021.

 • Övriga avtal

  Webbsida

  Installatörsföretagen tecknar, förutom de egna kollektivavtalen, även flera centrala hängavtal.

 • Säker El Mellersta Norrland

  Digital utbildning 18 nov 2020 08:00 - 18 nov 2020 10:00
  Kalender

  Installatörsföretagens regionala förening Mellersta Norrland bjuder in till kostnadsfri digital utbildning Säker El för El, VS och Ventilation.

  Vi informerar även om Elsäkerhetsledare och montör med kontrolluppgift.

 • Har du reviderat din UE-förteckning?

  Nyhet

  Byggnads har aviserat att de kommer genomföra utökade kontroller av företags underentreprenörslista (så kallad UE-förteckning). Med anledning av det vill vi påminna dig om anmälan och revidering av UE-förteckningen till Byggnads.