Hoppa till innehåll

Tjänstemannaavtalet - inget nytt avtal på plats

Avtalsrörelsen 2023, Visa alla

02 maj 2023

Det kollektivavtal som Installatörsföretagen förhandlar med Ledarna, Unionen och Sveriges Ingenjörer, Tjänstemannaavtalet, löpte ut söndagen den 30 april. Nuvarande avtal löper dock vidare med befintliga villkor och en uppsägningstid på sju dagar.

Installatörsföretagen har ännu inte kommit överens med Ledarna, Unionen och Sveriges Ingenjörer om de villkor som ska gälla för Tjänstemannaavtalet.

- Förhandlingarna kommer fortsätta och vi har stora förhoppningar om att ett avtal snart kan vara på plats. Vi har bra och konstruktiva diskussioner med facken rörande de sista detaljerna, säger Evelina Kassberg, avtalsansvarig för Tjänstemannaavtalet på Installatörsföretagen.

Vänta med lönerevisionen

Vi återkommer med information så fort ett nytt avtal slutits. Först då kan en lönerevision påbörjas. Löneavtalet som vi har med Ledarna är däremot ett så kallat processlöneavtal, vilket innebär att lönen revideras årligen efter samtal mellan medarbetaren och chefen. Om man inte kommit överens om annat lokalt på företaget ska revisionen för Ledarnas medlemmar genomförts senast den 1 april 2023.