Hoppa till innehåll

Försäljningsförbud för Easee laddboxar

Elsäkerhet

15 mars 2023

Elsäkerhetsverket har beslutat om försäljningsförbud för laddboxarna Easee Home och Easee Charge. Här samlar vi all information som rör ärendet och vi uppdaterar sidan löpande.

Easee har den 21 mars 2023 lämnat in en överklagan gällande Elsäkerhetsverkets beslut. Handlingarna finns att tillgå bakom inloggning.

Senast uppdaterad: 2023-03-24

.

Välkommen att logga in för att se allt innehåll

Denna sida innehåller mer information som är tillgänglig för Installatörsföretagens medlemmar. Logga in nedan för att komma åt all information, och eventuella underliggande sidor och dokument.

Om du redan är medlem men saknar konto kan du läsa mer här.

Relaterade nyheter
 • Easee försäljningsförbud gäller i hela Europa

  Nyhet

  Elsäkerhetsverket beslutade den 14 mars om att lägga ett försäljningsförbud på två laddboxar från Easee. Men gäller förbudet bara i Sverige?

 • Laddboxen Easee – det här har hänt

  Nyhet

  Vi har tidigare informerat om att Elsäkerhetsverket genomför en marknadskontroll mot den storsäljande laddboxen Easee Home och vad det innebär för dig som installatör. Här kan du läsa den senaste informationen.

 • Elsäkerhetsverket granskar laddningsstationer från Easee

  Nyhet

  Elsäkerhetsverket genomför just nu marknadskontroll mot den storsäljande laddboxen Easee Home. De menar att den saknar jordfelsbrytare och tillräckligt DC-skydd. Elsäkerhetsverket kommer inom kort att fatta beslut som eventuellt kan innebära ett försäljningsförbud. Det här behöver du som installatör känna till.