Hoppa till innehåll

18. "Säker arbetsmiljö för alla"

Om Installatörsföretagen

30 november 2022

I avsnitt 18 av Installatörspodden pratar vi om asbest och graviditet på byggarbetsplatser. Rickard Lindberg, expert inom arbetsmiljö och säkerhet på Installatörsföretagen för samtal kring detta med Johan Mellnäs från Prevent.

Aktörerna lyfter ämnet graviditet där syftet är att göra branschen mer attraktiv för kvinnor genom att skapa en mer inkluderande arbetsmiljö. Allt från fräscha toaletter med rinnande vatten och kunskap om hur man undersöker vilka arbetsuppgifter som fungerar för gravida är frågor som branschen nu kan få ytterligare hjälp att lyfta.

När det kommer till asbest är kunskapen och respekten idag alldeles för låg, då den viktiga kunskapen delvis fallit bort genom generationsskiften. Därför går man nu ut och tydligt förklarar vad asbest är, var det kan tänkas finnas och hur man går till väga om det upptäcks på arbetsplatsen.

Du möter också chefredaktör Fredrik Karlsson som bränner av tre snabba nyheter från branschtidningarna Elinstallatören och VVS-Forum. Som vanligt har vi även med två installatörer som beskriver när det inte riktigt gick som de hade tänkt sig under sina karriärer.

Lyssna på avsnittet