Hoppa till innehåll

2020 gav ökad effektivitet och lönsamhet för installationsbranschen

Branschfrågor

16 november 2021

2020 var på många sätt ett år fyllt av utmaningar. Pandemiåret till trots har installationsbranschen mycket att glädjas åt vid summering och analys av bokslut för räkenskapsåret 2020. Nyckeltalen visar bland annat tillväxt, bättre effektivitet samt bättre lönsamhet.

Omsättningsmässigt har Installatörsföretagens medlemmar ökat ungefär 1,5 procent under 2020, en siffra som följer branschen som helhet. Baserat på omsättning står Installatörsföretagens medlemmar för cirka 76 procent av branschen, vilket i princip är oförändrat sen 2019.

Ökad rörelsemarginal

Vidare ökar lönsamheten och effektiviteten i branschen. Bland annat ökar nyckeltalen rörelsemarginal och omsättning per anställd för medlemsföretagen i jämförelse med 2019. Rörelsemarginalen ökar från i snitt 5,3 procent till 5,9 procent. Omsättning per anställd går från 1 735 000 kronor till 1 780 000 kronor.

Inloggning krävs

Branschstatistiken i sin helhet med fler nyckeltal samt uppdelat efter branschkod och bolagsstorlek laddar du som är medlem ner här.

Hur ser prognosen ut?

Är ditt företag redo för de möjligheter och utmaningar som branschen och omvärlden bjuder på? I Marknadsläget för hösten 2021 kan du läsa mer om förväntade framtidsutsikter med de möjligheter och hot som följer.