Hoppa till innehåll

Senaste nytt om Teknikinstallationsavtalet

Kollektivavtal, Visa alla

03 november 2020

Installatörsföretagen förhandlar Teknikinstallationsavtalet med Byggnads. Målet är verksamhetsanpassade avtal som passar alla.

Vi på Installatörsföretagen har återupptagit förhandlingarna med Byggnads gällande Teknikinstallationsavtalet. Ett tydligt mål med våra yrkanden är att få till verksamhetsanpassade kollektivavtal.

Det är bland annat vanligt att arbetstagare tar ut föräldraledighet i anslutning till huvudsemestern. För att underlätta våra medlemsföretags planering är ett av våra yrkanden att den som vill vara föräldraledig på sommaren ska ansöka om ledigheten i samband med ansökan om semester. Detta yrkande för vi på Installatörsföretagen fram på flera av våra avtalsområden.

– Förhandlingarna pausades i och med corona, men är nu återupptagna. Våra yrkande är formulerade för att möta de utmaningar våra medlemsföretag ser i sin vardag. De finns att läsa i sin helhet på hemsidan under Avtal 2020, säger Niklas Beskow, avtalsansvarig för Teknikinstallationsavtalet på Installatörsföretagen.

vår avtalswebb finns samtliga yrkanden för våra kollektivavtal.

Fredspliktsavtalet gällande Teknikinstallationsavtalet löper ut den 15 november.