Hoppa till innehåll

Industrins parter överens

Aktuellt, Visa alla

01 november 2020

Industrins parter är överens - slutgiltig hemställan accepteras av både arbetsgivare och fackförbund. Detta innebär att fack och arbetsgivare är överens om ett löneavtal på 5,4 % i ett 29 månaders långt avtal. Fokus är att via ett långt avtal skapa förutsättningar för att stärka företagens konkurrenskraft.

Under söndagen den 1 november presenterade industrins parter sin slutgiltiga överenskommelse. Industrins parter är överens om ett avtal gällande lönenivå inom ramen för avtalsrörelsen 2020. Förra avtalsrörelsen utgick man från 2,17 % - denna gång landade industrin på 2,23 % i årstakt. Detta är dock ett långt avtal och innebär ett totalt avtalsvärde om 5,4 % under 29 månader med fokus på förutsättningar för att stärka företagens konkurrenskraft. Industrins avtal löper nu ut den 31 mars 2023.

Avtalsrörelsen 2020 fortsätter nu och kollektivavtal för 2,8 miljoner svenskar ska slutas under hösten. Hur lönerevisionen ska se ut för Installatörsföretagens medlemsföretag kommer avgöras inom ramen för våra egna förhandlingar med facken. I nuläget måste därför våra medlemsföretag avvakta i denna fråga.

Läs mer om Installatörsföretagens avtalsrörelse på vår avtalswebb.

Hållpunkter för Installatörsföretagens kollektivavtal:

  • 15 november – Installationsavtalet och fredspliktsavtal avseende Teknikinstallationsavtalet löper ut
  • 30 november – Tjänstemannaavtalet löper ut
  • 31 december – Larm- och Säkerhetsavtalet löper ut