Hoppa till innehåll

Teknikinstallationsavtalet ännu inte prolongerat

Arbetsgivarfrågor, Visa alla

04 juni 2020

Avtalsperioden för Teknikinstallationsavtalet löpte ut den 30 april 2020. Installatörsföretagen och fackförbundet Byggnads har inte kunnat nå en överenskommelse om prolongering, vilket innebär att nuvarande kollektivavtal löper vidare med befintliga villkor. Dock med en uppsägningstid på sju dagar.

Vi på Installatörsföretagen har tidigare informerat om att avtalsrörelsen 2020, med anledning av coronaviruset, skjutits fram till hösten. Flera förbund inom LO nådde i slutet av april, via förhandlingar med Svenskt Näringsliv, en överenskommelse om att avtalen ska prolongeras, det vill säga förlängas, till den 15 november.

Byggnads har dock, till skillnad från andra fackförbund inom LO, inte gått med på den överenskommelse om prolongering, som LO och Svenskt Näringsliv har ingått. Därav har vi, när det gäller Teknikinstallationsavtalet, inte kunnat nå en överenskommelse om prolongering på det sätt som vi gjort gällande våra övriga avtal.

– Vi anser att den här situationen är olycklig eftersom vi på grund av corona redan befinner oss på en osäker marknad. Vi följer den uppgörelse som finns mellan Svenskt Näringsliv och LO, och hoppas på att Byggnads inom kort väljer att göra det samma, säger Henrik Junzell, förhandlingschef på Installatörsföretagen.

Vi kommer att återkomma så snart vi har mer information.