Hoppa till innehåll

Följer du elsäkerhetslagen?

Elsäkerhet, Visa alla

26 februari 2019

Du som på något sätt arbetar med elinstallationer omfattas sedan halvårsskiftet 2017 av Elsäkerhetslagen. Som medlem hos oss har du i alla fall upprättat ett egenkontrollprogram, men vi ser att allt för få använder verktyget. Kanske är du en av dem som tror att företaget har gjort det som krävs genom upprättandet, men att ni i själva verket bryter mot lagen?

Spela video

Observera att detta även kan gälla VVS-företag! Vi har tagit fram en kort film (ovan) för att visa hur enkelt det faktiskt är.

Vi kan se att många företag startar upp Säker El, men att allt för få fortsätter att använda verktyget. Det är enbart är medlemsföretag som har tillgång till Säker El och det är dessutom helt kostnadsfritt.

- Att välja ett annat egenkontrollprogram är både dumt och slöseri med pengar. Vi erbjuder marknadens vassaste egenkontrollprogram helt gratis till våra medlemmar. Utnyttja ert medlemskap! Uppmanar Fredrik Byström Sjödin, el-expert på Installatörsföretagen.

Det finns många fördelar med att aktivt använda egenkontrollprogrammet och vi på Installatörsföretagen menar att detta bör vara en del av er dagliga rutin.

- Där vi kan se att företagen brister är i det kontinuerliga arbetet. Många har dokumenterat företagets kompetenser och metoder, men verktyget bör även användas för planering före, under och efter utfört elinstallationsuppdrag. Först då uppfyller du lagkraven, säger Fredrik Byström Sjödin.

Säker El är framtaget för att underlätta för dig som medlem i din vardag. Använd verktyget för att du ska vara helt säker på att just ni uppfyller lagkraven. Det är snabbt, smidigt, enkelt och som sagt helt utan kostnad för dig som medlem.