Hoppa till innehåll

Dags att byta till nya ID06-kort

Branschfrågor, Visa alla

07 september 2018

För att säkerställa en sund konkurrens i byggbranschen har säkerhetsnivån på ID06-korten höjts, så att identiteten hos arbetsgivare och medarbetare säkerställs. Du behöver därför teckna nya ID06-avtal och införa de nya säkrare korten.

Du behöver nu teckna ett nytt ID06-avtal och beställa nya kort till alla dina medarbetare på företaget. Här följer en enkel guide.

Teckna nytt avtal

Avtal kan nu tecknas hos din kortleverantör. Då avtalen ska signeras med BankID av administratör och firmatecknare, är det en viss procedur att teckna avtalet. Vi rekommenderar därför alla företag att börja teckna avtal nu.

Beställa nya kort

Nya kort kan du beställa från kortleverantörerna från och med den 20 oktober 2018. Vi rekommenderar de större företagen att börja sammanställa aktuella personaluppgifter och fotografier för att vara redo att beställa nya kort när tjänsten öppnar.

Vilka personaluppgifter som behövs och kvalitetskrav på fotografierna får du av kortleverantörerna. De nya korten ska aktiveras med BankID av den anställde och då den proceduren kan ta en viss tid vid många anställda rekommenderar vi att börja beställa kort redan i år. De gamla korten slutar fungera den 20 juni 2019.

Jämför aktuell personallista mot de gamla korten

Om tid finns rekommenderar vi även att ditt företag jämför de gamla korten med de som finns registrerade hos kortleverantören med aktuell personallista och spärrar kort för tidigare anställda. Detta för att förhindra missbruk av korten i annan anställning fram till nästa sommar.